Annons
Nyheter

97 procent av tågen kommer i tid

I fjol kom 97 av 100 tåg i tid jämfört med 87 av 100 under 2011, enligt Trafikverket.
Nyheter • Publicerad 24 februari 2013
Sena tåg kommer också fram, sjunger Tomas Andersson Wij i sin låt. Och enligt en ny undersökning kom 97 procent av tågen i tid förra året. Men det beror på hur man räknar...
Sena tåg kommer också fram, sjunger Tomas Andersson Wij i sin låt. Och enligt en ny undersökning kom 97 procent av tågen i tid förra året. Men det beror på hur man räknar...Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Men huvudorsaken bakom förbättringen är att verket ändrat definitionen av förseningar: från 5 till 15 minuter, enligt programmet Kaliber i Sveriges Radio rapporterar Ekot.

Trafikverket uppgav tidigare att gränsen ändrades för att bättre kunna jämföra Sverige med andra länder i Europa. Nu säger man enligt Ekot att det i själva verket handlar om en uppgörelse mellan verket och tågbranschen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons