Annons
Nyheter

90-åring döms för sexbrott mot barn

Brott • Publicerad 15 juni 2021
En 90-årig man döms till fängelse för sexuellt övergrepp mot barn efter att ha antastat en nioårig flicka i Uppsala. Arkivbild.
En 90-årig man döms till fängelse för sexuellt övergrepp mot barn efter att ha antastat en nioårig flicka i Uppsala. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 90-årig man döms till fängelse för sexuellt övergrepp mot barn efter att ha antastat en nioårig flicka i Uppsala, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

Brottet begicks i augusti förra året. Flickan berättade genast vad som hänt för en anhörig. Därefter följde en vuxen person efter mannen och såg till att polisen kunde gripa honom.

Annons

Den dömde har förnekat brott med förklaringen att han endast lade en hand på flickan. Men tingsrätten anser flickans berättelse vara trovärdig och dömer mannen till fängelse i en månad.

90-åringen tvingas också betala nära 30 000 kronor i skadestånd till flickan.

Tingsrätten övervägde om mannen skulle slippa fängelse på grund av sin höga ålder, men bedömde att brottet var för allvarligt. Dock spelade åldern in när straffets längd beslutades.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons