Annons
Nyheter

80-årig strokepatient lämnad ensam utomhus

En 80-årig strokedrabbad kvinna som skulle köras hem från sjukhuset blev avsläppt ensam på fel plats en dag i januari.
Vård • Publicerad 14 februari 2023
Kvinnan lämnades ensam på en bänk i Strömstad en vinterdag. Arkivbild.
Kvinnan lämnades ensam på en bänk i Strömstad en vinterdag. Arkivbild.Foto: Erik Johansen / NTB

Kvinnan, som inte kan gå själv eller ropa på hjälp, antas ha suttit ensam utomhus på en bänk i flera timmar. Hon var kraftigt nerkyld när hon hittades, skriver Strömstads Tidning.

80-åringen hade vårdats på Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan. Hon skickades hem till ett korttidsboende i Strömstad med en sjukresa genom kollektivtrafikbolaget Västtrafik. Körningen gjordes dock av ett annat företag.

Annons

Anhöriga visste att kvinnan skulle återvända till boendet en viss dag, och blev oroliga när hon inte fanns där. Personal på boendet gick ut för att leta. De hittade kvinnan sittande ensam och nerkyld utanför en nedlagd akutmottagning.

Händelsen har anmälts, bland annat till Västtrafik – som nu ska utreda vad som gick fel.

– Det är många människor inblandade i en sådan här resa, det kan bli fel ibland. Men de allra flesta resor fungerar som de ska, säger Åsa Björk, kommunikationsansvarig på Västtrafik, till Strömstads Tidning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons