Annons
Nyheter

5G växer rekordsnabbt

Omkring en miljon nya abonnenter per dag. Så fort ökar 5G nu, vilket gör den nya telekomtekniken till den snabbaste växande hittills.
Ekonomi • Publicerad 16 juni 2021
Från vänster: Fredrik Jejdling, chef för affärsområde Networks, Ericsson, Telias vd Allison Kirkby och statsrådet Anders Ygeman vid en 5G-invigning förra året. Arkivbild.
Från vänster: Fredrik Jejdling, chef för affärsområde Networks, Ericsson, Telias vd Allison Kirkby och statsrådet Anders Ygeman vid en 5G-invigning förra året. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Under första kvartalet växte antalet 5G-abonnenter med cirka 70 miljoner. I slutet av det här året väntas därmed omkring 580 miljoner sitta på ett abonnemang med den senaste mobila kommunikationstekniken, enligt Ericsson, världsledare leverantör av telekomnät.

Mot slutet av 2026 tror telekomjätten att det finns 3,5 miljarder 5G-abonnemang.

Annons

Tillgången får extra fart av de runt 300 olika mobilmodeller som har lanserats eller är på gång och som klarar 5G. Dessutom är priserna på de nya mobilerna på väg ner, skriver Ericsson i sin återkommande rapport om teknikens framtid.

Kina, Nordamerika och Gulfstaterna har högst andel 5G-abonnemang medan Europa har börjat långsammare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons