Nyheter

Ytterligare en person har dött av coronavirus i Västsverige

Coronaviruset (TT) ,
Anders Wallensten, biträdande statsepidemiolog.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Anders Wallensten, biträdande statsepidemiolog.

Antalet smittade av coronaviruset i Sverige är uppe i närmare 2 300 personer. Antalet avlidna är 36 – en av de senast avlidna dog på sjukhus i Västra Götalandsregionen.

Men Sverige ska inte stänga. Tvärtom är det viktigt att ungdomar fortsätter med idrott.

Hittills har Sverige haft 2 272 bekräftade fall av coronavirus och 36 avlidna samt smittspridning i allt fler regioner. Det sker dock ingen stor ökning i Stockholm.

– 340 000 fall har rapporterats i världen och Europa står för en allt större andel, säger biträdande statsepidemiolog Anders Wallensten på en pressträff kring coronaläget.

En person i 80-årsåldern som var inlagd på Kungälvs sjukhus har avlidit i följderna av coronaviruset. Det bekräftar Jacob Wulfsberg, chefläkare vid sjukhusen i Väster för SVT.

– Personen tillhörde en riskgrupp och hade andra akuta sjukdomar, säger Jacob Wulfsberg till SVT.

Vid en tidigare pressträff i dag gavs beskedet att endast bordsservering blir tillåtet på restauranger, barer och kaféer.

Däremot kommer skidanläggningarna att få hålla öppet under påskhelgen och Anders Wallensten säger att det är viktigt att idrottsrörelsen fortsätter med ungdomsverksamhet.

– Det är inte så att vårt land ska stänga ned helt nu. Det är synnerligen viktigt för all ungdomsidrottsverksamhet, att de fortsätter med sin verksamhet.

Myndigheterna har tagit fram rekommendationer för hur verksamheten ska kunna fortsätta att bedrivas på ett säkert sätt. Det handlar exempelvis om att förlägga träningar utomhus och städa mer frekvent.

Artikeln uppdateras.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.