Annons
Nyheter

30-åring död efter "covid-fest" i Texas

En 30-årig man i Texas har avlidit efter att ha smittats av coronaviruset på en "covid-19-fest", rapporterar amerikanska medier. Fenomenet med fester där unga försöker bli smittade har rapporterats från flera håll i USA på sistone.
USA • Publicerad 13 juli 2020
Den 30-årige mannen avled sedan han testats positivt för covid-19 efter en "virusfest". Arkivbild.
Den 30-årige mannen avled sedan han testats positivt för covid-19 efter en "virusfest". Arkivbild.Foto: David J. Phillip/AP/TT

Mannen såg viruset som ett skämt, berättar Jane Appleby, chefläkare på det sjukhus i San Antonio i Texas, där han vårdades.

– Han trodde att sjukdomen var en bluff. Han trodde att han var ung och oövervinnerlig och inte skulle bli påverkad av sjukdomen, säger hon i en video som amerikanska medier har publicerat.

Annons

I den berättar hon också om fenomenet med så kallade covidfester, där yngre personer försöker bli smittade med viruset,

– Någon blir diagnosticerad med sjukdomen och då bjuder de in sina vänner för att ta reda på ifall de klara sjukdomen, säger Appleby.

Hittills har över 135 000 människor avlidit i covid-19 i USA, men trots det är det många unga patienter som inte inser hur sjuka de faktiskt är, menar chefläkaren.

– De ser inte så sjuka ut. Men när man kontrollerar deras syrenivåer och tar labbtester ser man att de är sjukare än vad de verkar vara.

Den avlidne 30-åringen insåg allvaret med sjukdomen för sent.

– Det var hjärtskärande, för han sade till en sjuksköterska: Vet du, jag tror att jag har gjort ett misstag, säger Appleby.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons