Nyheter

26 unga skadade vid tårgasattack

26 ungdomar skadades när en tårgasgranat exploderade mitt i folkmassan under en festival i Kungsträdgården i Stockholm sent på lördagskvällen.
Nyheter • Publicerad 16 augusti 2009

Enligt Citypolisen fick ungdomarna tårgas i ansiktet och togs om hand av akutteam som skickats till platsen. Fyra fick föras till sjukhus med ambulans, men ingen uppges ha blivit allvarligt skadad.

Det var strax efter tio på kvällen som en okänd gärningsman kastade tårgas mitt i publikhavet. Enligt polisen fanns 25 000 ungdomar i publiken.

Situationen bedömdes inte vara så allvarlig att det var läge att avbryta konserten eller musikfestivalen Voice 09.

Enligt Peter Granquist, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen, hade det kunnat sluta mycket värre.

– Blir det panik, och det blev det ju lite, kan folk ramla, och då kan det gå riktigt illa, säger Granquist till TT.

Polisen hade på söndagsmorgonen inga spår efter gärningsmannen mer än tårgastuben som kastades in i folkmassan. Den ska skickas på teknisk undersökning.

Norrmalmspolisens informatör Petra Sjölander hoppas att fler uppgifter ska komma in under dagen.

– Det var ju många som var ganska chockade i går. När de hunnit varva ner lite kommer de kanske ihåg något som de har sett, säger Sjölander till TT.

Polisen rubricerar brottet som grov misshandel.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.