GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

240 migranter upplockade i Engelska kanalen

På bara ett dygn har sammanlagt 240 migranter plockats upp på den farliga resan över Engelska kanalen, meddelar myndigheter i Frankrike.
Europa • Publicerad 30 november 2022
Utrustning som blivit över vid flyktingsmuggling över Engelska kanalen. Bild tagen i Wimereux i Frankrike 2021.
Utrustning som blivit över vid flyktingsmuggling över Engelska kanalen. Bild tagen i Wimereux i Frankrike 2021.Foto: Rafael Yaghobzadeh/AP/TT

Efter en lugn period på grund av dåligt väder är den olagliga flyktingsmugglingstrafiken uppenbarligen i full gång igen. Fransk kustbevakning har ryckt ut fem gånger, enligt ett pressmeddelande på tisdagskvällen, och då räddat sammanlagt 240 personer från olika bristfälliga båtar.

Brittiska myndigheter räknar till 426 migranter som tagit sig över kanalen bara under måndagsdygnet. Många är fattiga människor från exempelvis Albanien som söker en bättre framtid i Storbritannien.

Samarbetet mellan Storbritannien och Frankrike för att hejda den farliga trafiken ska utökas nu när den nye premiärministern Rishi Sunak har tillträtt i London.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.