Annons
Nyheter

22-åring överklagar dom efter mord på mamma

Brott • Publicerad 10 maj 2023
Mannen som dömdes till livstid i Göteborgs tingsrätt överklagar nu. Arkivbild.
Mannen som dömdes till livstid i Göteborgs tingsrätt överklagar nu. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Den 22-åriga mannen som dömdes till livstids fängelse för att ha kört ihjäl sin mamma i Göteborg överklagar nu domen, skriver Göteborgs-Posten.

Det var en lördagseftermiddag i juli som mannen körde på sin mamma och hennes nya pojkvän. Kvinnan avled av sina skador, medan pojkvännen skadades svårt.

Annons

22-åringen dömdes för bland annat mord och mordförsök till livstids fängelse i Göteborgs tingsrätt. Hans 17-åriga lillebror som också befann sig i bilen friades från mordanklagelserna.

Nu överklagar den äldre brodern domen, och yrkar på att han i stället ska dömas för grovt vållande till annans död och grov misshandel. Han menar att han aldrig ville döda sin mamma, utan endast skada pojkvännen.

22-åringen vill även slippa det skadestånd han dömts att betala till sin moster. Han vill också att skadeståndet han ska betala till pojkvännen sänks från 254 700 kronor till 60 000 kronor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons