Annons
Nyheter

17-åring åtalas för sprängdåd i Stockholm

Brott • Publicerad 13 april 2023
Tre personer, varav en är en 17-årig pojke, har åtalats efter ett sprängdåd på Södermalm i Stockholm i höstas. Arkivbild.
Tre personer, varav en är en 17-årig pojke, har åtalats efter ett sprängdåd på Södermalm i Stockholm i höstas. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

En 17-årig pojke har åtalats misstänkt för att ha placerat ut en sprängladdning som orsakade en våldsam explosion på Södermalm i Stockholm i höstas. Ytterligare två män har åtalats misstänkta för att vara inblandade i sprängdådet.

Strax efter midnatt den 24 september i fjol inträffade en kraftig explosion vid ett flerfamiljshus. Ett 20-tal människor evakuerades efter smällen. Ingen skadades vid explosionen.

Annons

Nu åtalas en 17-årig pojke för grov allmänfarlig ödeläggelse. En 35-årig man åtalas för anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse. Enligt åtalet har mannen givit pojken uppdraget att placera ut sprängladdningen. De två kopplas till en kriminell gruppering, skriver flera medier.

Dessutom åtalas en 46-årig man för medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse. Mannen misstänks ha kört 17-åringen till och från brottsplatsen.

Samtliga tre förnekar brott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons