Nyheter

1 400 bort på Volvo Lastvagnar

Volvo Lastvagnar säger upp 1 400 anställda varav 610 i Göteborg.
Nyheter • Publicerad 30 september 2008
För tre månader sen varslades 1200 anställda på Volvo personbilar i Göteborg, nu är det Volvo Lastvagnars tur.
För tre månader sen varslades 1200 anställda på Volvo personbilar i Göteborg, nu är det Volvo Lastvagnars tur.Foto: SCANPIX

Volvo Lastvagnar har inlett förhandlingar med berörda fackförbund om personalneddragningar på omkring 1 400 anställda i Göteborg, Umeå och belgiska Gent, skriver bolaget.

Personalneddragningarna kommer att genomföras samtidigt som ett stort sparpaket sjösätts ”för att motverka effekterna av lägre försäljningsvolymer och ökande materialkostnader”, skriver bolaget.

”I Tuve är inriktningen att reducera kvällsskiftet, vilket förväntas medföra en minskning av antalet anställda med upp till 610 personer. I Umeå berörs cirka 370 anställda till följd av att kapaciteten i hyttfabriken planeras minskas från och med den 1 april 2009”, skriver bolaget.

I Gent berörs drygt 400 visstidsanställda.

Börsreaktionen var försiktigt positiv. Volvos B-aktie hade minuterna efter beskedet gått upp med 0,8 procent, medan Stockholmsbörsen i övrigt låg kring nollstrecket efter en djupdykning i den inledande handeln.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.