Annons
Nöje

Steven Tyler lämnar Aerosmith

Nu söker Aerosmith efter en ny sångare. Förra veckan rapporterades att gruppen, lagom till sitt 40–årsjubileum i februari 2010, tröttnat på sin frontman Steven Tyler.
Nöje • Publicerad 10 november 2009
Foto: Jeff Roberson/Scanpix

Ett krismöte hölls för att diskutera bandets framtid, och på måndagen kom beskedet att Steven Tyler förmodligen aldrig mer kommer att spela med Aerosmith och att man söker efter en ny sångare.

– Så vitt jag vet jag vet har Steven slutat, säger bandets gitarrist Joe Perry till Las Vegas Sun.

Annons

Joe Perry har tidiga berättat att han och Steven Tyler inte skrivit en låt ihop på tio år, och att Tyler inför de senaste konserterna isolerat sig i en egen loge och inte visat sig för de andra förrän till öppningslåten.

Aerosmith bildades i Boston 1970 och upplevde sin första storhetstid under det sena 70–talet. Eskalerande drogproblem gjorde att bandet splittrades, men kom tillbaka i mitten av 80–talet med hjälp av en ny version av låten "Walk this way" tillsammans med hip hop–gruppen Run DMC.

Hits som "Dude (looks like a lady)", "Janie's got a gun" följde, och 1993 kom albumet "Get a grip" med låtar som "Crazy" och "Cryin'". Den senare gav skådespelerskan Alicia Silverstone sitt genombrott, sedan hon medverkat i videon.

På nästa album fanns låten "I don't want to miss a thing", som även var med i storfilmen "Armageddon" med bland andra Steven Tylers dotter Liv Tyler i en av huvudrollerna.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons