Nöje

Norrköpingsfestival konkurrerar med Peace & Love - lockar med Avicii

Housestjärnan Tim Bergling, mer känd som Avicii gör sin enda Sverigespelning i Norrköping nästa år.
Nöje • Publicerad 3 oktober 2012
Avicii och Green Day kommer till den nystartade festivalen i Norrköping.
Avicii och Green Day kommer till den nystartade festivalen i Norrköping.Foto: 

Han kommer till den nystartade och storsatsande Bråvallafestivalen. Även Green Day blir ett av de stora dragplåstren. Det uppger bandet på sin hemsida.

Under onsdagen presenterade Hultsfredsarrangörerna FKP Scorpio sina planer för festivalsatsningen i Norrköping nästa sommar. Och förhandsspekulationerna kring de största artisterna visade sig stämma. Det blir Avicii och det amerikanska punkbandet Green Day som ska agera ett av de stora publikdragarna till satsningen som fått namnet Bråvallafestivalen. Det lär säkert behövas eftersom FKP Scorpio siktar på att festivalen ska locka runt 50 000 besökare nästa sommar.

Green Day är inbokade att spela på fredagen den 28 juni, skriver bandet på sin hemsida. Billie Joe Armstrong och hans mannar släppte nyligen plattan "Uno" som är det första av tre planerade albumsläpp det kommande året.

Festivalen ska hållas 27-29 juni, vilket är samma helg som den krisande festivalen Peace & Love i Borlänge.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.