Annons
Nöje

Nervös trio laddar inför schlagern

Vad har Dolph Lundgren, Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw gemensamt?
Nöje • Publicerad 19 januari 2010
Dolph Lundgren, Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw leder årets Melodifestival. "Det är skitläskigt, och jätteroligt" säger Meltzer.
Dolph Lundgren, Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw leder årets Melodifestival. "Det är skitläskigt, och jätteroligt" säger Meltzer.Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Ingenting.

Nu ska de leda Melodifestivalen ihop.

Annons

– Jag blev lika chockad som svenska folket, säger Måns Zelmerlöw.

Två veckor kvar till premiären av Melodifestivalen 2010.

Årets programledartrio är uppsluppna när de tar emot på Sveriges Television.

– Det känns härligt att det bara är två veckor kvar, för nu är jag så laddad. Förberedelserna har gått... Ja, vi håller på för fullt. Och vi hoppas att det ska bli bra. Jag svarar det har gått bra, tack, säger Christine Meltzer och skrattar.

"Är grynhård"

Även om hemlighetsmakeriet är stort tycks programledarnas roller redan ha utmejslats.

– Jag är actionmannen, jag får gå ut och hitta hoten och tillintetgöra dem. Sedan är jag med och spexar lite och intervjuar medverkande. Så det är ganska skiftande slag, säger Dolph Lundgren, som kommer att medverka i första deltävlingen samt finalen.

– Jag kommer ha en rätt trygg och lugn roll, förkunnar Måns Zelmerlöw.

Vem tar över och improviserar om det blir tillfälligt avbrott?

– Det blir jag, det är jag som är grynhård, säger Dolph Lundgren.

Annons

Blev chockad

Nerverna har redan börjat smyga sig på.

– Jag kommer vara så nervös att jag vet inte... För det är något speciellt med Melodifestivalen. Det kommer klagas på att jag är för lockhårig, har för stora tänder, allt fokus kommer vara på det som inte är mitt jobb. Men det är okej. Jag vet att folk rasar, det ska rasas, det är halva grejen. Man ska avsky nåt, hylla nåt, älska det, säger Christine Meltzer.

Hur tänkte ni när de övriga programledarnamnen presenterades för er?

– Jag blev lika chockad som svenska folket. Jag tänkte "hur jädrar tänkte de här"? Men nu har vi börjat läsa igenom manus och det känns väldigt, väldigt bra. Vi hade inte så mycket gemensamt från början. Men de är grymma människor båda två, säger Måns Zelmerlöw.

Christine Meltzer förklarar:

– Det är en jättemärklig trio, men nu känns det som det mest naturliga i världen. Vi kompletterar varandra. Vi är tre programledare som tillsammans ska göra en så bra festival som möjligt. Jag är dålig på att var ensam, jag har alltid varit lagsportstjej, säger hon.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons