Nöje

Morberg gör actionkomedi i TV 4

Skådespelaren och kocken Per Morberg spelar en åklagare som i jakten på rättvisa sätter ihop en egen specialgrupp i den kommande tv–serien "Inkognito".
Nöje • Publicerad 18 oktober 2010
Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Inspelningarna påbörjas i nästa vecka.

Per Morberg gör huvudrollen i den kommande TV 4–serien "Inkognito". Serien beskrivs som en spänningshistoria med humoristisk ton och kommer att bestå av tre fyrtiofemminutersavsnitt.

– Per Morberg spelar en åklagare som tröttnar på att maktens män går fria, så han sätter ihop en egen task force, en liten "Mission impossible"–grupp, berättar Tomas Tivemark på produktionsbolaget Tre vänner, som kommit med idén till serien.

Han förklarar att man sneglat på amerikanska serier som just ovan nämnda "Mission impossible" i arbetet med "Inkognito", och att man vill kombinera spänning och humor på ett sätt som inte gjorts så många gånger tidigare i Sverige:

– Vi har en tradition av svensk krim som är ganska tung. Det här är ett försök att föryngra genren.

Premiär 2011

Förutom Per Morberg syns Susanne Thorson, känd från "Puss", och Richard Ulfsäter, från bland annat "Playa del Sol" och "Darling", i rollerna.

För regin står Alain Darborg, som tidigare främst regisserat kortfilm.

– Det här är hans första lite större grej, vi tror väldigt mycket på honom, säger Jessica Ericstam, exekutiv producent, om regissören.

Inspelningarna inleds i Stockholm i början på nästa vecka och pågår en bit in i december. "Inkognito" kommer att sändas i TV 4 nästa år, men exakt datum för premiär är ännu inte klart.

Skådespelarna vill inte uttala sig om serien innan inspelningen dragit igång.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.