Nöje

Mattias tog hem "Let's dance"

Tre månaders kamp är över. När dammet lade sig efter Sveriges tuffaste tv–sända danstävling stod
Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling som vinnare.
Nöje • Publicerad 26 mars 2010
Glasskon gick till Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling.
Glasskon gick till Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling.Foto: FREDRIK PERSSON

Glasskon 2010 går till Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling. Med ett fartfyllt shownummer som vinnaren Mattias Andréasson själv kallar "en hyllning till Michael Jackson" charmade paret "Let's dance"–juryn och tog hem den eftertraktade trofén.

Rafflande final

Juryns medlemmar var överväldigade av dansparen som fick ordentligt höga poäng. Claudia Galli och Tobias Wallin fick en tia redan i första numret. Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling tog hem full pott, fyra tior, med sitt buggnummer. När två danser var avklarade hade paren lika många jurypoäng och bara en procentenhet av tittarnas rösterna skilde dem åt.

Efter de avslutande shownumren ledde Mattias Andréasson med en ynka röst. Den ökände jurymedlemmen Tony Irving gav "bara" en nia till Claudia Galli för hennes sista dans.

Favoriten föll

Det spelade sannolikt ingen roll. För det är tittarna som avgör och när alla sms och telefonröster var räknade stod Mattias Andréasson som vinnare.

Claudia Galli och danspartnern Tobias Wallin var juryfavoriter inför finalen. Paret fick flest poäng i det näst sista tv–programmet, men det hjälpte knappast på fredagskvällen.

Tobias Wallin kom tvåa förra året när han dansade med Laila Bagge och hade säkert gärna tagit hem Glasskon i år.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.