Nöje
Snart kan Bruce Springsteens gitarrist höras och synas i Borås.
Nöje • Publicerad 8 juli 2008
Little Steven kan vara på väg till Borås.
Little Steven kan vara på väg till Borås.Foto: Jan Pettersson
Pentti von Fürstenrecht.
Pentti von Fürstenrecht.Foto: Jan Pettersson

Senast hördes han tillsammans med Bruce Springsteen på Ullevi i Göteborg.

Och snart kan Little Steven även höras och synas i Borås.

– Vi har redan pratat om det, säger boråsaren Pentti von Fürstenrecht, som är nära vän till världsstjärnan.

– Vi kör en turné där han får spela lite skivor och ta med sig musiktävlingen ”Battle of the bands”, säger Pentti von Fürstenrecht från Borås, som är nära vän med skådis- och gitarrstjärnan Steven Van Zandt, alias ”Little Steven”.

– Jag vet att han gör det. Vi har redan pratat om det, fortsätter han.

Men för att världsstjärnan skall ta sig till Borås måste några kriterier uppfyllas.

Steven Van Zandt äger en radiokanal vid namn ”Little Steven’s Underground Garage”. Kanalen har ett program som Steven själv är programledare för. Där spelar han klassisk 60-, 70- och 80-talsrock, samtidigt som han intervjuar storstjärnor som Ringo Starr eller Keith Richards.

– Steven väljer ut låtarna själv. Han handplockar varenda en och snackar om dem. Det är jättekul – framförallt för att han spelar mycket musik från svenska band, säger Pentti.

Målet är att etablera hans program i Europa och inte minst Sverige. Konceptet har redan sålts in på radiokanaler i Sverige – nu senast köpte Radio Nostalgi i Frillesås utanför Göteborg in programmet.

I egenskap av nära vän är alltså Pentti von Fürstenrecht Little Stevens man i Sverige. Han jobbar till vardags på Adidas-distributören Mediaburken i Borås.

– Steven vill expandera från USA och nu är egentligen alla europeiska länder intressanta. Och framförallt i norden är det lättare att sälja in ett engelskspråkigt program, säger han.

Om Little Steven lyckas med Sverige-satsningen kommer alltså världstjärnan själv åka runt på turné för att marknadsföra den.

Men enligt Pentti var det nära att boråsarna kunde ratta in programmet redan för tre år sedan.

Dock avbröts affären då i sista minuten.

– Det väldigt nära att vi sålde idén till Radio Match. Men sen köptes kanalen upp av Megapol som ägs av ett amerikanskt bolag. Och de hade andra planer?

Men Pentti von Fürstenrecht ger inte upp.

Efter att projektet legat mer eller mindre på is sedan dess, är det nu dags att satsa hårt igen.

– Ja, nu kommer jag att lägga mer tid på att sälja in programkonceptet igen. Det ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Vi vill ha mer riktig rock på radio bland all ”mainstream-musik”. Vi måste göra något för att rädda rocken, som Steven brukar säga!

Eric Klefberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.