Nöje

"Let's dance" laddar för final

Hon är reserven som blev favorit. Han en blyg underdog som slagit ut i blom.
Nöje • Publicerad 26 mars 2010
Tobias Wallin och Claudia Galli möter Cecilia Ehrling och Mattias Andréasson när det är dags för final i "Let's Dance".
Tobias Wallin och Claudia Galli möter Cecilia Ehrling och Mattias Andréasson när det är dags för final i "Let's Dance".Foto: Bertil Ericson/Scanpix
Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling
Mattias Andréasson och Cecilia EhrlingFoto: Scanpix
Claudia Galli och Tobias Wallin.
Claudia Galli och Tobias Wallin.Foto: Scanpix

I kvällens "Let's dance"-final i TV 4 ställs fyra dansare och två utpräglade stilar mot varandra. Ett par måste vinna.

CLAUDIA GALLI:

Claudia Galli var reserv och kallades in till "Let's dance" när inspelningen drog igång. Hon överraskade direkt och fick flest poäng av juryn i det senaste programmet.

Shownumret är väldigt viktigt, vad pågick i ditt huvud när ni övade det?

– Vi fokuserar verkligen, verkligen på det nu. Det är ett väldigt svårt nummer med mycket kast och lyft. Jag tänker på vad jag gör, men vi har tränat så mycket att det har börjat sätta sig i musklerna.

Vad talar för dig i finalen?

– Vi har kämpat otroligt hårt. Alla trodde att jag skulle åka ut i första programmet för ingen visste vem jag var. Vi har försökt bjuda på oss själva och hitta en magi och en dynamik där vi kan göra varje nummer speciellt.

Vad talar för Mattias Andréasson?

– Mattias har ju sina fans. "Svensson Svensson"-forumet hade inte så många medlemmar om man säger så. Det talar så klart för honom för hans fans är väldigt stadiga och röstar på honom oavsett vad hag gör. Det har inte jag.

Vad avgör vem som vinner?

– Det är jättesvårt att säga. Vi har tränat så många timmar att jag nästan blir rädd när jag tänker på det, så det är klart att jag vill vinna. Sedan vill jag verkligen att Tobbe ska få en Glassko. Det här är inte hela mitt liv, men i morgon är det mitt liv. Jag hoppas att det är shownumret som avgör.

MATTIAS ANDRÉASSON:

Mattias Andréasson, 28 år. Trots en bakgrund i pojkbandet EMD fick han en knackig start i "Let's dance". Men Mattias Andréasson hittade dolda danstalanger och vann juryns bifall.

Shownumret är väldigt viktigt, vad pågick i ditt huvud när ni övade det?

– Jag tänkte "vad tänker folk nu, hur går det, tycker folk att det är jättedåligt, eller vad tycker de?" Och så tänkte jag väldigt mycket på att jag ska gå moonwalk inför hela svenska folket. Jag började öva i måndags genom att skicka ett sms till Danny, men han var i Los Angeles och kunde inte förklara hur man gör.

Vad talar för dig i finalen?

– Våra nummer är väldigt olika. Vi har mycket fart och fläkt i allt vi gör. Sedan hoppas jag att folk ser den utveckling jag gjort. I EMD har jag haft en ganska anonym roll, men jag känner att jag vågar mer nu. Jag har fans från EMD, men jag vet inte om de är tillräckligt många för att påverka vem som vinner. Jag tror att 40-50-åringarna har starkare röster än ungdomarna som inte har några pengar på sina kontantkort.

Vad talar för Claudia Galli?

– Hon har verkligen ansiktet och sitt skådespeleri. Alla hennes danser har sett naturliga ut. Det har jag fått jobba med mycket mer. För mig syns det mer att jag tänker när jag dansar. Deras nummer kommer att vara väldigt vackert.

Vad avgör vem som vinner?

– Jag vet inte hur avgörande våra shownummer kommer att vara. Lite kan det kanske påverka, men jag tror att folk redan har bestämt sig. Det är nog väldigt jämnt, jag ser det som 50/50.

Carl Cato/TT Spektra

carl.cato@ttspektra.se

Danserna i finalen:

Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling

Quickstep till "Don't get me wrong" av Pretenders

Claudia Galli och Tobias Wallin

Cha-cha-cha till "Pokerface" av Lady Gaga

Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling

Bugg till "I natt är jag din" av Tomas Ledin

Claudia Galli och Tobias Wallin

Salsa till "En kväll i juni" av Lars Berghagen

Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling

Showdans till "Beat it" av Michael Jackson

Claudia Galli och Tobias Wallin

Showdans till "Your song" av Elton John och Bernie Taupin

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.