Annons
Nöje

Kristian Luuk tar över "På spåret"

Kristian Luuk får uppdraget som beskrivits som omöjligt.
Nöje • Publicerad 27 februari 2009

Att ta över efter Ingvar Oldsberg som programledare för SVT:s "På spåret". "Jag är både glad och nervös. Ingvar Oldsberg är en legend", säger Luuk till SVT.

När SVT började jakten på Oldsbergs efterträdare sökte man efter en person som besatt den unika kombinationen av kunskap, värme och humor som är och ska vara "På spårets" signum, uppger programchefen Christian Wikander för SVT. Valet föll på Luuk.

Annons

Kristian Luuk är för närvarande aktuell som en av programledare för "Popcirkus", SVT:s storsatsning på levande musik. Programmet har dock haft svårt att locka någon större publik.

Luuk har tidigare även lett Melodifestivalen och "Videokväll hos Luuk" i SVT, samt haft egna pratshowen "Sen kväll med Luuk" i TV 4, medverkat i radioprogrammet "Hassan" och lett Z TV-serien "Knesset".

Ingvar Oldsberg ledde "På spåret" i 19 säsonger från starten 1987 och fram till förra fredagens final. Han går nu vidare med att i höst leda SVT-klassikern "Här är ditt liv". Om parhästen Björn Hellberg följer med är inte klart.

Någon ny domare i "På spåret" är ännu inte utsedd.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons