Annons
Nöje

Kid Galahad möter fansen i öst

Kid Galahad från Kinna vann en stor musiktävling i Tyskland i somras.
Nöje • Publicerad 9 november 2009
Johan Riedel och Kid Galahad är i Ryssland för fyra spelningar den här veckan. Bild är tagen i somras då Kinnabandet vann världens största musiktävling för osignade band.
Johan Riedel och Kid Galahad är i Ryssland för fyra spelningar den här veckan. Bild är tagen i somras då Kinnabandet vann världens största musiktävling för osignade band.Foto: 

Nu väntar skivinspelning och Europaturné.

Men först möter bandet nya fans i Ryssland.

Annons

Tidigt i går morse satte Kinnakvintetten Kid Galahad sig på planet för en veckas vistelse i Rysslands huvudstad Moskva. Bara några månader efter att ha vunnit världens största musiktävling för osignade band, Emergenza, börjar det nu röra på sig för bandet.

De båda låtarna Horse och Salvation har börjat att spelas frekvent i rysk radio och Kid Galahad griper tillfället och åker dit.

– Jag skall väl erkänna att Ryssland inte är ett land som man gått och tänkt på som marknad. Vi foick en inbjudan från en arrangör att komma dit och det skall jäkligt spännande, säger Kid Galahads gitarrist Johan Riedel.

Vad väntar i Moskva?

– Vi skall göra radiointervjuer, eventuellt också TV. Sedan blir det fyra klubbspelningar under den veckan vi är där. Vi vet egentligen inte riktigt vad vi kan förvänta oss, men förhoppningsvis blir det bra kvällar med mycket folk på spelningarna.

Det var i augusti som Kid Galahad utsågs till bästa band i musiktävlingen Emergenza. Vid finalen spelade de på Taubertal open air festival inför cirka 10000 personer.

Priset var antingen en skivinspelning i Rom eller en Europaturné. Kid Galahad har gjort sitt val och kommer att ge sig ut på en längre turné Europa runt i vår.

Dessförinnan skall de alltså bekanta sig med nya ryska fans och också lägga tid i studion.

– Vi har bokat två veckor i en ny studio i Kinna i januari. Då skall vi spela in det som skall bli vår första fullängdare.

Är materialet klart?

Annons

– Fem, sex spår som skall vara med har vi bestämt oss för. Sedan väljer vi vidare så att allt är klart när vi skall spela in.

Är ni fortfarande osignade?

– Ja, vi har haft kontakter med skivbolagsfolk men ännu inte fått ett erbjudande som vi accepterat. Det är inte lätt, löser det sig inte släpper vi plattan själva på något sätt, säger Riedel.

Hur har tiden sedan Emergenza sett ut i övrigt?

– Vi har spelat en del, senast på Sticky Fingers i Göteborg. Jäkligt bra, tror alla i bandet tycker att det var den bästa spelningen under hösten.

Vad händer med er musik?

– Vi kör på som vi alltid har gjort och pratar inte så mycket om riktning när vi gör musik. Vi blir bättre och bättre även om det vi har redan låter bra, säger Riedel.

Kid Galahad

Kid Galahad består av: Mattias Frisk, sång, Johan Riedel, gitarr, Marcus Svedin, trummor, Erik Benjaminsson, bas, Christoffer Nordahl, keyboard.

Magnus Persson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons