Nöje

I år hoppas man på 800 betalande personer

500 - 800 betalande. Så många har Sjuhäradsfestivalen lockat tidigare år. I år hoppas man på 800 personer.
Nöje • Publicerad 5 augusti 2009

– Det låter inte så bra, säger Lars Nordström, Västra Götalandregionen som ger bidrag på 250 000 kronor.

800 personer är förhållandevis få personer som får behållning av de 645 000 kronor som festivalen får i bidrag. Västra Götalandsregionen som beviljar 250 000 kronor ser positivt på att events sprids över hela regionen och inte bara finns i Göteborg, vilket är en av anledningarna till att man beviljat bidrag.

– Sedan vet vi att det tar tid med festivaler innan man får det att fungera, det är viktigt med uthållighet, säger Lars Nordström, ordförande kulturnämnden, Västra Götalandsregionen.

Som exempel nämner han Kulturkalaset i Göteborg, tidigare kallat Göteborgskalaset, som fick jobba i nära 15 år innan det blev etablerat.

Festivalen räknar med 800 besökare i år. Totalt får de bidrag på 645 000 kronor. Kommentar?

– Det kan man tycka låter lite. Kanske behöver vi diskutera upplägget av marknadsföring. Det har vi helt lagt på arrangören. Men det låter inte bra, det är ju trots allt många som bor i trakterna, säger Nordström.

Festivalprogrammet består bland annat av olika lekar, såsom kuddkrig och kurragömma. Relativt okända musikakter underhåller och det finns en rad olika workshops, däribland pärlplatteparty. Med mera. Lars Nordström har inte sett programmet.

– Det är inte min roll. De som står närmast är kommunalförbundet. Tycker de att det är bra har vi stöttat det och vårt syfte är inte att ge stöd åt sådana som klarar sig utan stöd så att säga, utan åt de som behöver det.

Men tycker du att det låter som ett lockande program?

– Är det mycket barnfamiljer som kommer så kanske de uppskattar det.

Men festivalen vänder sig inte främst till barnfamiljer och tidigare år har det inte varit många småttingar på festivalen. Målgruppen ligger mellan 13 och 25 år.

När festivalen är över, kommer ni att göra någon utvärdering då inför nästa år?

– Vi gör alltid en enkel utvärdering av alla bidrag vi ger till festivaler. Är det för få som kommer i år får vi tänka över ordningen till nästa gång.

Catalina Bruna
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.