Annons
Nöje

Här kommer förstärkning

Klubb 033 får 125 000 kronor till musikturné och fräschare lokaler.
Nöje • Publicerad 8 maj 2008
Ett bidrag som räcker till många förstärkare. Roger Malmer, ljusansvarig och Thomas Mellinge, scenansvarig i en av replokalerna på Klubb 033. De är glada för det saftiga bidraget från Stiftelsen Föreningssparbanken Sjuhärad.
Ett bidrag som räcker till många förstärkare. Roger Malmer, ljusansvarig och Thomas Mellinge, scenansvarig i en av replokalerna på Klubb 033. De är glada för det saftiga bidraget från Stiftelsen Föreningssparbanken Sjuhärad.Foto: Anders Robertsson

Klubb 033 får 125 000 kronor från Stiftelsen Föreningssparbanken Sjuhärad.

Pengar som bland annat kommer gå till en lokal musikturné.

Annons

– Det här kommer som en skänk från ovan och visar att det finns någon som tror på oss, säger arrangemangansvarig Roger Frej.

Musikföreningen har funnits sedan 2004, men har inte haft någon fast lokal förrän i oktober förra året.

Då tog Roger Frej och hans medarbetare över gamla Knallens Karateklubbs lokaler på Göteborgsvägen. Alla har jobbat ideellt och kämpat för att få det hela att gå ihop.

– Ungdomarnas ivrighet och engagemang har drivit oss till att fortsätta. Har man bara fantasin, glöden och viljan så funkar det, säger Roger Frej.

Inom loppet av fyra månader har Klubb 033 hunnit arrangera tio spelningar.

Men det är nu saker och ting börjar ta fart på riktigt.

Uppfräschning och turné

Stipendiepengarna ska användas till en uppfräschning av lokalerna, men också till en Sjuhäradsturné där banden som har repat i lokalerna får visa upp sin talang runt om i Sjuhärad.

–Det blir som en slags belöning för allt arbete de har lagt ner. Men även ett sätt att visa ungdomar att de kan börja spela själva, säger Roger Frej.

Yngre målgrupp

Annons

Trots att det finns likheter mellan Rockborgen och Klubb 033 vill arrangörerna inte jämföra sig eller konkurrera med Rockborgen.

–Varje förening har sin egen profil. Vi satsar på en yngre målgrupp på banden som repar i våra lokaler. Sen så är det alltid bättre att samarbeta än att konkurrera.

Klubb 033

Klubb 033 är en ideell ungdomsklubb som anordnar livespelningar, karaokekvällar och musikworkshops.

Lokala band mellan 13-17 år ges via föreningen en möjlighet att hyra replokaler och får även möjlighet att senare uppträda inför en publik.

Totalt har klubben 16 band som repar i lokalerna - men det finns plats för ytterligare fyra band.

Kommande spelningar

16/5: Sjuhäradsturné

Band: Up, Crucial Pride, Beyond Purity, Sanchez, BatAAr

6/6: Klubb 033

Band: Mimikry och Up

Vedrana Sivac
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons