Nöje

Brömssen i Borås ikväll

– Att stå där helt själv är den maximala utmaningen. Det är liksom andra lagar som gäller, säger Tomas von Brömssen.
I kväll står han på Folkans scen – för att spela tre roller i sin revy Återkomsten.
Nöje • Publicerad 29 mars 2008

Han är ute på Sverigeturné med sin kritikerrosade revy Återkomsten och besöker Folkan i Borås för två föreställningar i kväll.

– Det är teater och revy samtidigt. Jag blandar allvar och skoj. Föreställningen handlar egentligen om tiden som går, hur det var och hur det har blivit, säger Tomas von Brömssen.

Han låter lite hemlighetsfull och vill inte avslöja för mycket om handlingen – trots att han spelat revyn på Lisebergsteatern sedan september förra året.

– Det är lite amatörfilosofi, kan man säga, fortsätter han.

Du spelar tre olika roller?

– Ja, jag har tre fasta karaktärer som återkommer från de förra revyerna - ”Kypar’n”, ”Stintan” och en rysk clown.

När BT pratar med Brömssen befinner han sig i Trollhättan. Han spelar in en ny film, bland annat mot skådespelaren Samuel Fröler.

– Jag spelar dirigent och kompositör i en svensk-norsk produktion. Det är skitkul att filma faktiskt.

Men vad är roligast då – film eller revy?

– Det är jättsvårt att jämföra. Men en levande publik ger alltid en adrenalinkick, man får respons direkt. Så scenen är nog häftigast. Att stå där helt själv är en maximala utmaningen. Det är liksom andra lagar som gäller.

Hur är ditt förhållande till Borås egentligen?

– Dåligt. Jag var och hälsade på mina kompisar i Borås en gång – kamelerna på Borås djurpark? Nej, Ulla (Skoog) och jag har varit i Borås tidigare. Hon var förresten där förra året och tyckte det var jättefint.

Nu när är du ute på turné och träffar en ny publik varje föreställning. Är du aldrig rädd att de inte skrattar?

– Man kör alltid revyn på en testpubik innan premiären. Jag vet att vissa saker fungerar – och andra inte. Men hur är det i Borås då?

Vi skrattar åt allt!

– Vad bra! Då kan jag ju ta in den gamla skiten igen?

Eric Klefberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.