Nöje

Besökarna: Flytta festivalen till slutet av maj

I kväll spikas Close to home-festivalens framtida utformning. Nästa år flyttas musikfesten till slutet av maj – om besökarna får välja.
Nöje • Publicerad 7 december 2010
Erik Norén.Foto bt/ARKIV
Erik Norén.Foto bt/ARKIVFoto: Jan Pettersson

– Vi har begränsat oss ner till några få datum, säger Erik Norén, projektledare för festivalen.

Ända sedan det blev klart med en fortsättning har ledningen samlat in synpunkter om förbättringar, från facebook, sponsorer och via enkäter på egna hemsidan. Enkäten, som besvarats av 120 personer, talar sitt tydliga språk.

Nästan sju av tio vill att festivalen ska flyttas bak till helgen den 27-28 maj. I år samlades artisterna på Åhaga 27-28 augusti.

Den musikaliska inriktningen på festivalen ska också diskuteras. Festivalbesökarna var enligt enkäten nöjda med förra årets utbud, och vill till nästa festival se pop, rock och metal. Undersökningen visar att det borde satsas hårdare på målgruppen 25-35-åringar. Målgruppen för festivalen är ännu inte bestämd enligt Erik Norén.

– Vi vill locka fler besökare till festivalen, men vi vet inte riktigt hur. Att välja målgrupp är jättesvårt.

Joel Engblom
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.