Annons
Nöje

Andersson och Lohne kliver av scenen

Höstbokningarna blev de sista för Jonas Andersson och Göran Lohne på Sagateatern.
Nöje • Publicerad 29 maj 2008
Foto: Anders Robertsson

De lämnar nu ansvaret för uthyrningen av Sagateatern.

– Det svider lite när man ser det här programmet, säger Göran Lohne.

Annons

I två år har radarparet Jonas Andersson och Göran Lohne arrenderat Sagateatern. De har bjudit boråsarna på många konsert- och teaterupplevelser genom att hyra ut lokalen till arrangörerna. Men nu är det slut.

I alla fall för deras del.

– Det har varit vårt ändamål att dra igång ett bra komplement till de stora scenerna i Borås. Men det är inte vår grej att förvalta, därför lämnar vi över till en kille och en tjej som skall hyra ut teatern istället, säger Göran Lohne.

Nu kommer han att satsa mer på arbetet i Elfsborg och på föreningen Kultkompaniet, där kompanjonen Jonas Andersson också är med.

Vilka tar över?

– Det får du se?

Göran Lohne och Jonas Andersson hann dock ordna höstbokningarna innan de bestämde sig för att lämna teatern. Och de är nöjda med resultatet:

– Vi fick ihop många bra akter. Det svider lite när man tittar på programmet. Men jag hoppas vi får fribiljetter, ler Lohne.

Den 10 juni tar de nya, ”hemliga” förvaltarna över. Enligt Lohne och Andersson kommer de att driva Sagateatern i samma anda som tidigare – fast bättre:

– De kommer nog att öppna café också, säger Lohne.

Annons

Många minnen

Lohne och Andersson har många roliga Saga-minnen att prata om. Bland annat när Stockholmspolisen ringde och frågade efter Thorsten Flinck:

”Ring oss när Flinck kommer innanför dörren!”

Bästa konserterna enligt Lohne och Andersson var de med Maia Hirasawa, Lisa Miskovsky och Weeping Willows.

– Det här har man gjort för att det är kul, säger Jonas Andersson.

Göran Lohne, svarar:

– Det har varit skitkul!

Eric Klefberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons