Annons
Nyheter

Väster satsar på språkpedagog

Stadsdelen Väster följer Barnhälsoplanens förslag och erbjuder både språkpedagog och psykolog.
Nyheter • Publicerad 17 mars 2014
Elisabeth Skoglund är språkpedagog och menar att det finns mycket okunskap kring flerspråkighet.
Elisabeth Skoglund är språkpedagog och menar att det finns mycket okunskap kring flerspråkighet.Foto: Sandra Molliver

Elisabeth Skoglund har arbetat som språkpedagog sedan 2008 och har som främsta uppdrag att utveckla barnens flerspråkighet.

Oavsett om en förskola behöver hjälp med en hel barngrupp eller om personalen märker att ett barns svenska inte utvecklas, är det till Elisabet Skoglund de vänder sig.

Annons

Tack vare barnhälsoteamets insatser, har skillnaderna mellan förskolorna i Väster minskat.

– Först var jag bara på förskolorna i gamla Norrby kommundel. Det som fanns här då, fanns inte i förskolorna runtomkring. Jag märker fortfarande att det finns okunskap och ovana kring hur man ska hantera flerspråkighet, säger Elisabeth Skoglund.

Numera ingår Elisabeth Skoglund i ett team med specialpedagoger och en psykolog som hjälper förskolepersonalen i frågor som rör barnens välbefinnande och språkutveckling.

Elisabeth Skoglund handleder förskolor som tar emot allt större barnkullar med flerspråkiga barn.

Ofta vet inte förskolepersonalen hur de ska hjälpa barnen att utveckla sin kulturella identitet och sitt andraspråk. För det är fortfarande förskolans uppgift enligt skollagen och läroplanen, trots att det inte finns någon modersmålsundervisning på förskolorna i Borås.

Läs mer i papperstidningen eller i eBT

Sandra Molliver
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons