Annons
Nyheter

Hammarby vann inför rekordpublik

Hammarby är landets bästa bandylag.
Tack vare en målexplosion under matchens inledning kunde de vinna SM-finalen mot Sandviken med 9–4.
Nyheter • Publicerad 17 mars 2013

Bandyfinalen lockade rekordpublik – 38 474 – till Friends Arena och de fick se en mycket märklig men underhållande bandymatch.

Robin Sundin avgjorde finalen med sitt 7–4-mål i slutminuterna, men det var annars David Pizzoni Elfvings 6–4 följt av målvakten Andreas Bergwall tv-räddning på Erik Petterssons skott som ordnade segern.

Annons

Matchen inleddes annars helt galet.

Hammarbys Adam Gilljam gjorde både 1–0 och 2–0 och när David Pizzoni Elfving gjorde 3–0 hade det inte ens gått fem minuter av matchen. Stefan Erixons 4–0 bara några minuter senare kändes nästan matchavgörande. Men så vaknade Saik till liv. Reduceringen kom på hörna, nästa må kom efter ett friläge två spelare mot noll och så missade Hammarbys Misja Pajkin en straff och så var det plötsligt 4–3 och stor dramatik.

Men Christoffer Edlund, som gjorde tre mål själv, och hans Sandviken lyckades inte komma närmare. I den andra halvleken var spelet mer låst och de målchanser som skapades hade målvakterna Bergwall och Joel Othén hyfsad koll på.

Hammarbyfansen tände bengaler på läktaren inför matchen, vilket innebar att avslaget blev framflyttat med 20 minuter, och de stormade planen i samband med Olof Englunds 9–4-mål vilket innebar stor kalabalik på innerplan.

Lars Wendt
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons