Näringsliv

Tingsrättens beslut: JC får tre månader på sig

Borås/Sverige Artikeln publicerades
Foto: Bertil Ericson/TT

Klädföretaget JC, som tidigare haft sitt fäste i Borås, får fortsätta sin rekonstruktion. Trots motsättningar från Skatteverket. Planen är nu att företaget kommer minska med sex butiker och satsa på ny affärsmodell.

JC får fortsätta sin rekonstruktion, det beslutade Stockholms tingsrätt under måndagseftermiddagen. Det är företagets andra rekonstruktion på tre år. Nu får de tre månader på sig att komma till rätta, enligt tidningen Market.

Beslutet kom dock inte utan motsättningar. Skatteverket samt ett tiotal andra borgenärer var emot en fortsatt rekonstruktion.

För Jonas Premfors, företagets rekonstruktör, var det ett väntat beslut. Han menar att det är nu som det hårda arbetet för att rädda JC börjar. Bland annat kommer sex butiker att försvinna.

– I planen finns allt ifrån att lämna dyra butikslägen (och gå från ungefär 35 till 29 butiker) till att satsa allt på den nya affärsmodellen som innebär att JC hädanefter kommer att sälja på kommissionsbasis, sade han till tidningen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.