GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Storkoncern köper upp Hööks

Under måndagen stod det klart att Hööks köps upp av koncernbolaget Jula.
– Hööks kommer fortsatt att vara ett fristående bolag i koncernen med huvudsäte i Borås, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef för Jula holding.
Borås • Publicerad 14 januari 2019
Joachim Höök, vd för Boråsföretaget Hööks.
Joachim Höök, vd för Boråsföretaget Hööks.Foto: Per-Olof Svensson

Jula holding, med huvudbas i Skara, beger sig in på hästmarknaden och köper upp Boråsföretaget Hööks, som är ledande i Skandinavien inom hästsport.

– Detta är en milstolpe i utvecklingen av koncernen. Fram till nu har vi startat och utvecklat nya verksamheter helt från grunden. Med köpet av Hööks kommer vi till ett väl fungerande företag med lång historik, starka varumärken, trogna kunder och engagerad personal, kommenterar Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef Jula Holding, i ett pressmeddelande.

Han understryker att de gillar företagets verksamhet samt priser och att de inte har några planer på att flytta från sina lokaler.

– Hööks kommer fortsatt att vara ett fristående bolag i koncernen med huvudsäte i Borås.

Affären blev internt klar redan innan årsskiftet men granskas nu av konkurrensverket.

Jula holding köper 100 procent av hästsportsföretaget som tidigare ägts till 81 procent av investmentbolaget Nalka, som tillhör Kamprad-familjen. De gick in som ägare år 2014 tillsammans med de förra huvudägarna, bland annat Joachim och Maria Höök.

– Detta är mycket positivt för Hööks, vi får nu en stark och långsiktig ägare, ett familjeföretag som kan fortsätta att utveckla företaget och jobba vidare med expansionen i Norden, säger Joachim Höök, vd för hästsportsföretaget.

Hööks har, utöver sin e-handel, även fysiska butiker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Under 2017 omsatte de över 400 miljoner kronor och fick ett resultat på drygt 18 miljoner.

Magdalena Strömberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.