GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rekryterarens tips: Så vässar du ditt cv

Om kompetens är det nya guldet så är rekryteraren Gabriella Albertsson och hennes kolleger de nya guldgrävarna.
Kompetensbristen är något som märks av i många branscher – och som får företagen att slåss om kandidaterna.
Borås • Publicerad 21 september 2022 • Uppdaterad 22 september 2022
Gabriella Albertsson är gruppchef för tjänstemannasidan på rekryteringsföretaget Effektiv i Borås. Det betyder att hon är chef för de som rekryterar och hyr ut personal på tjänstemannasidan.
Gabriella Albertsson är gruppchef för tjänstemannasidan på rekryteringsföretaget Effektiv i Borås. Det betyder att hon är chef för de som rekryterar och hyr ut personal på tjänstemannasidan.Foto: Jan Pettersson

En systemutvecklare sitter vid sin dator och ser ett nytt meddelande dyka upp i inkorgen på LinkedIn. Personen i fråga har just då inte en tanke på att byta jobb – men i inkorgen ligger ett erbjudande som är både smickrande och lockande. Att just den här systemutvecklaren blir kontaktad bygger på noggrant researcharbete.

– Det där händer hela tiden, säger Gabriella Albertsson, som är gruppchef för tjänstemannasidan på rekryteringsföretaget Effektiv i Borås.

Gabriella Albertsson betonar att de alltid, oavsett om kandidaten sökt jobbet själv eller blivit kontaktad av en rekryterare, ser till att personen faktiskt är motiverad och intresserad av jobbet. Utöver kompetensen är det en avgörande faktor.

Att rekrytera är utmanande i dag. I de branscher där det är brist på kompetens är det idag vanligt att man får in få ansökningar och att det tar tid att hitta en lämplig kandidat. Därför blir det mer vanligt att företag använder sig av en rekryteringsfirma som samarbetspartner, där Effektiv är ett exempel.

– Vi kan se att det generellt saknas specialister. Det har varit väldigt tydligt hela våren, det är svårt att hitta kandidater, säger Gabriella Albertsson.

På frågan om kompetens är det nya guldet blir svaret: Ja, absolut.

– Vid en rekrytering säkerställer vi kompetensen först, och gör personlighetstester och sånt i slutet av processen med våra slutkandidater. Kunderna idag söker ofta specialister, exempelvis inom IT – det är sällan det räcker med en bra personlighet, utan det är kunskap som efterfrågas.

Därför är cv:t, som kort sammanfattar en persons utbildningar och arbetslivserfarenheter, fortfarande avgörande.

Inom flera branscher har det gått så långt att de bästa kandidaterna inte ansöker om jobb, utan förväntar sig att bli kontaktade.

– Det dras i kandidaterna från alla håll. Man måste vara snabb när man väl hittat någon och inte förvänta sig att man ska ha fyra olika kandidater att välja mellan.

När man väl får en kandidat på kroken, vad är vanligaste sättet att få dem att byta jobb?

– Lönen är ju en del, men absolut inte alltid den största delen. Flexibilitet, att kunna jobba hemifrån ett visst antal dagar i veckan och styra sin egen arbetstid, har blivit viktigare.

Det blir också svårare för bolag på mindre orter att rekrytera.

– Idag måste de kunna konkurrera med Stockholmslöner eftersom möjligheten till hemarbete gör att personalen kan söka sig till betydligt fler arbetsplatser idag. Det är en utmaning för de mindre orterna att hänga med.

Gabriella Albertssons egen yrkesbakgrund är på rekryteringssidan och hon tar fortfarande sådana uppdrag ibland.
Gabriella Albertssons egen yrkesbakgrund är på rekryteringssidan och hon tar fortfarande sådana uppdrag ibland.Foto: Jan Pettersson
Tips

Så vässar du ditt cv

* Specifika utbildningar och arbetslivserfarenheter är viktigt att ha med.

* Lista dina erfarenheter i kronologisk ordning. Det du har gjort senast ska stå överst.

* En viss titel kan innebära olika saker på olika bolag – beskriv vad du faktiskt gjorde i din roll.

* Vissa väljer att skicka med filmer kopplat till det specifika arbetet, exempelvis kan man visa att man kan utföra ett visst monteringsarbete eller köra en truck. I andra typer av yrken kan en portfolio över vilka jobb man har gjort vara bra att skicka med.

* Tänk till – de yngre som kommer ut på arbetsmarknaden men som inte har ett så gediget cv kanske kan lyfta fram ledaruppdrag inom idrott, sommarjobb eller andra aktiviteter som kan visa på att man är driven och framåt.

* Ett cv ska aldrig vara fem sidor långt, även om man jobbat länge och har mycket erfarenhet. Sålla bland informationen och anpassa den efter jobbet du söker. Det är aldrig bra när ett cv blir statiskt och ser likadant ut oavsett vilket jobb du söker.

* Se LinkedIn som ditt digitala cv. Det är jätteviktigt att finnas där om man är intresserad av ett nytt jobb, så håll din profil uppdaterad. Då öppnar du upp för att bli kontaktad och kan skriva exakt vad du är intresserad av.

Tips

Så klarar du anställningsintervjun

* Försök vara närvarande i stunden. Var inte rädd att vara tyst och fundera innan du svarar. Undvik att bara babbla på.

* Läs på om företaget och visa intresse. Ställ relevanta frågor – kanske inte bara vilka arbetstider som gäller, utan mer vad rollen innebär och om arbetsplatsen i stort.

* Kom i tid, sköt kommunikationen och tillämpa allmänt hyfs.

* Var ärlig. Framställ dig så som du är.

* Att vara nervös är normalt – nästan alla är lite pirriga.

Agnes WestbergSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.