Annons

New Waves ledning efterlyst av polisen – i Bangladesh

New Wave Groups styrelseordförande Torsten Jansson och bolagets inköpschef Joakim Holmberg har bägge två efterlysts av polisen i Bangladesh.
Näringsliv • Publicerad 20 maj 2008
Torsten Jansson.
Torsten Jansson.Foto: BJÖRN LARSSON

Anledningen är en konflikt med en sparkad anställd på lokalkontoret i landet, uppger di.se.

För ett par år sedan fick New Waves inköps- och tillverkningsansvarige i landet sparken med omedelbar verkan. Sedan dess har den tidigare anställde och företaget legat i tvist med varandra. Den sparkade mannen anser sig orättvist behandlad och har polisanmält de två svenska cheferna.

Annons

New Waves ledning hävdar att mannen var korrupt och oduglig. Bland annat påstås han ha försvunnit med tre års bokslut och en av företagets bilar. Mannen å sin sida tillbakavisar enligt uppgift alla anklagelser och anser att han har gjort rätt för sig på alla sätt.

– Alla tvister löser sig förr eller senare, genom att man sätter sig ned och snackar. Men så länge Torsten och jag har polis- och arresteringshot över oss känns det inte så kul, säger Joakim Holmberg till di.se.

New Wave gör en fjärdedel av sina inköp i Bangladesh.

New Wave Group

New Wave Group AB är moderbolaget i New Wave-koncernen.

Koncernen består av drygt 30 företag med verksamhet i sammanlagt 12 länder inom branscherna profil- och fritidskläder, skor, accessoarer och presentartiklar.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons