Näringsliv

JC går i konkurs – 250 anställda drabbas

Näringsliv Artikeln publicerades
Foto: Bertil Ericson/TT

Under onsdagen kom beskedet att klädkedjan JC avbryter sin företagsrekonstruktion. På torsdagsmorgonen ansökte de om konkurs, det avslöjar tidningen Breakit.

Rekonstruktionen var den andra på tre år, den här gången fick företaget tre månader på sig att komma till rätta men avbröt arbetet med ungefär en månad kvar.

I sin konkursansökan till Stockholms tingsrätt står följande:

"Undertecknat bolag, som är på obestånd, får härigenom ansöka om att vi försätts i konkurs".

Företaget har enligt konkursansökan ett 30-tal butiker med omkring 250 anställda. Där anges det att advokat Peter Näslund, som hanterat rekonstruktionen, kommer att ta sköta hanteringen och avvecklingen av butiksnätet i Sverige.

Som en del av rekonstruktionen hade JC redan planerat att minska antalet butiker. Boråsbutiken i centrum skulle inkluderas i den minskningen.

Det finländska dotterbolaget JC OY lämnade in en konkursansökan redan för två veckor sedan. Då meddelades det även att deras fem butiker i Finland skulle stängas ner.

JC hade sitt huvudkontor i Borås mellan 1969 och 2002 en tid som kan tituleras som företagets guldera.

Under torsdagsförmiddagen låg JC:s hemsida nere med följande text:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.