Näringsliv

Hon vill designa modebranschen till hållbarhet

Borås Artikeln publicerades
Anna Lidström, konstnärlig ledare på Retextile
Foto: Sanna Tedeborg
Anna Lidström, konstnärlig ledare på Retextile

För Anna Lidström finns ingen önskan om att begränsa konsumenten, utan snarare visa på möjligheterna med andrahandsmarknaden. Nu vill hon få företagen att bry sig mer om kreativ design för att skapa en hållbar modebransch och influera konsumenten till att tänka cirkulärt.

Lyssna här

 

I vår nya serie BT-intervjun kommer vi varannan vecka att publicera en av våra helgintervjuer i ett poddformat.

I de närmast kommande avsnitten kommer vi att prata med utvalda profiler från Sjuhärads näringsliv om drömmar, rädslor och var den där drivkraften kommer ifrån.

Anna Lidström arbetar med det Boråsbaserade hållbarhetsprojektet Re:textile. Ett arbete som har gått från experimentverkstad till att ha blivit en tongivande aktör inom textilindustrin.

Med tunga samarbeten i bagaget vill man möjliggöra ett mer cirkulärt mode och för Anna Lidström finns ingen önskan om att begränsa konsumenten, utan snarare visa på möjligheterna med andrahandsmarknaden.

Nu vill hon vill få företagen att bry sig mer om kreativ design för att skapa en hållbar modebransch och influera konsumenten till att tänka cirkulärt.

 

Lyssna på de första sju avsnitten i BT:s intervjupodd

 

Fakta

Här hittar du podden

Det går att lyssna på avsnitten till BT-intervjun på bt.se eller i appen.

Podden finns även på plattformar som Acast och iTunes podcaster. Sök efter BT-intervjun.

Visa mer...

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.