Hemleveranser på väg till Borås

Idén har testats i Alingsås.
Näringsliv • Publicerad 12 september 2008
Snart klart att lassa in i bakluckan. Benjamin Hering och Johannes Berglund tar Food Hemleverans till Borås.
Snart klart att lassa in i bakluckan. Benjamin Hering och Johannes Berglund tar Food Hemleverans till Borås.Foto: Ingemar Brink

Nu står Borås på tur för företaget som handlar dagligvaror åt dem som själva har hinder för att ta sig till butiker.

Det började förra sommaren som Alingsåsgrabben Benjamin Herings feriejobbsidé.

– Jag kände till några som behövde hjälp med att handla. Med cykel kunde jag erbjuda min tjänst, köpa mat och annat som behövs, berättar Benjamin Hering.

Idén har vuxit, kunder har strömmat till. Sedan i våras är det firmaskåpbil som gäller. Nu tas steget till Borås, med Johannes Berggren, som ska rulla Food hemleverans här.

– I Alingsås har jag utvecklat konceptet så att det är klart att introducera på andra orter.

I startstaden ligger takten nu på 40 - 50 beställningar i veckan. Benjamin Hering räknar med att själv där klara det dubbla.

Johannes Berggren är nu med och utvecklar idéer för både Borås och Alingsås.

– Arbetsplatser öppnar mycket möjligheter. Många bjuder på frukost. Där erbjuder vi att köpa in råvarorna, säger Johannes Berggren.

Alla typer av människor anlitar tjänsten. Från studenter i tidsknipa till gamla som har svårt at ta sig ut. Ibland gäller snabbt insats för att leverera en eftertraktad vara, i andra fall är det regelbundna, planerade veckoinköp.

– För den som inte har bil är det ofta bökigt att forsla hem större kvantiteter, säger Benjamin Hering.

Firmabilen bär reklam för en stor butik, men kunderna bestämmer var det ska köpas. Kunderna betalar en avgift per inköp.

– En del upptäcker att de sparar med hemleverans. Impulsköpen försvinner, säger Hering.

Ingemar Brink
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.