Annons

Heder för Didriksons

Sören Andreasson, årets företagare i Västa Götaland, nådde inte riktigt ända fram i riksfinalen. Med ett fint hedersomnämnande blev det en inofficiell andraplats för Didriksons frontman.
Näringsliv • Publicerad 7 november 2009
Det regnar utmärkelser över Sören Andreasson och Didriksons.
Det regnar utmärkelser över Sören Andreasson och Didriksons.Foto: 

– Det känns fantastiskt att årets företagare i Borås uppmärksammades på detta sätt på riksplan, säger Jeanette Gustafsson, ordförande i Företagarna i Borås, på telefon från Münchenbryggeriet i Stockholm strax efter prisutdelningen sent fredag kväll.

Juryns motivering för hedersomnämnandet visar bland annat att Andreassons gärning ligger i tiden.

Annons

”Sören Andreasson har gjort det som många bör göra nu. Ta över ett befintligt företag. Sören köpte ett bolag, Didriksons Regnkläder, i en svår bransch. Det har han på ett exemplariskt sätt fått att växa till ett hyperlönsamt företag med starkt internationellt varumärke.”

Nu blir det ett fint diplom till att addera hos Didriksons, där utmärkelserna regnet på senare.

Årets företagare i Sverige 2009 blev Täbybon Barbara Bergström, grundare av Internationella Engelska skolan som från nyföretagare på 90-talent nu har nära 900 anställda.

Ingemar Brink
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons