Annons

Gina Tricot växer – tvåa på västsvensk tillväxtlista

Näringsliv • Publicerad 29 maj 2008

Gina Tricot fortsätter att ligga högt bland tillväxtföretag i Sverige – med en andraplats på Västsvenska listan i år.

Konsultföretaget Ahrens & Partners tar årligen fram en lista över uthålligt snabbväxande företag. Syftet enligt företaget är att kasta ljus över de företag som driver det svenska näringslivet framåt.

Annons

Gina Tricot har närmast prenumererat på platser högt på listan. Med en tillväxt på 55 procent 2007 intogs plats 20 på årets färska rikslista. Inget annat detaljhandelsföretag ligger före Gina Tricot på listan.

Ytterligare ett företag på listan med hygglig Sjuhäradsbindning är skoföretaget Scorett i Varberg. Där är boråsaren Paul Frankenius storägare tillsammans med sätilaanknutne Lennart Grebelius. Scorett är nummer 20 i Västsverige, 57 på rikslistan.

Lennart Grebelius är på så sätt dubbelt representerad på listan. Han är även betydande ägare i Gina Tricot. På senare har han gått in som investerare bland annat i krisdrabbade mäklarföretaget M2 och bilverkstadsföretaget Mechanum. Kanske blir det nya tillväxtraketer.... Grebelius tycks ha näsa för tillväxt.

Något illavarslande för Västsveriges del är att denna del av landet nu är mindre representerat på listan än tidigare år.

Cdon, med en hel del verksamhet i Borås, är nummer 26 på rikslistan. Företaget har säte i Malmö

Till kraven för att komma upp på listan hör bland annat följande. Minst 7 år gammalt, mint 60 miljoner i omsättning de senaste sex åren. Företaget ska vara lönsamt senaste två åren. Den organisk omsättningstillväxten ska vara minst 25 procent över sex år. Minst 60 anställda. Verksamhetens kärna ska finnas i Sverige.

Ingemar Brink
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons