Annons

Fortsatt god tilltro till svenska aktier

Swedbank har fortsatt god tilltro till aktiemarknaden, framförallt i USA och Sverige. Samtidigt gör man bedömningen att aktieuppgången är inne i sin slutfas.
Ekonomi • Publicerad 5 december 2017
STOCKHOLM 20171110
Swedbanks  huvudkontor i Sundbyberg.
STOCKHOLM 20171110 Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg.Foto: Janerik Henriksson/TT

Analysen görs i samband med att Swedbank presenterar sin nya investeringsstrategi.

"Både makroindikatorer och bolagsvinster talar för aktier som tillgångsslag. Med tanke på de låga räntenivåerna är det svårt att få rimlig avkastning i förhållande till risk inom något annat tillgångsslag", säger Mikael Wik, investeringsstrateg på Swedbank Analys i pressmeddelandet.

Annons

Analytikerna väljer nu att minska den europeiska aktieexponeringen till neutral, medan man viktar upp USA och Sverige till övervikt. Japan neutraliseras från en tidigare undervikt medan tillväxtmarknader förblir underviktade.

Swedbank Analys höjer dock varningen finger för vad man benämner "det osäkra politiska och geopolitiska klimatet".

"Sammanfattningsvis är vi positiva till aktiemarknaden när vi tittar in i 2018. Samtidigt är vi medvetna om att uppgången antagligen är inne i sin sista fas och att scenariot snabbt kan ändras", säger Mikael Wik.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons