Annons

”Flaskhalsar” sinkar Teslas folkbil

Elbilstillverkaren Tesla hade hoppats leverera 1 500 Model 3 under tredje kvartalet, men lyckades på grund av "flaskhalsar" i tillverkningen bara få i väg 260. Det tyder på förseningar i den rasande upptrappning av produktionen som elbilstillverkaren planerar.
Bilar • Publicerad 3 oktober 2017
En av de relativt få Model 3 som har tillverkats än så länge. Arkivbild.
En av de relativt få Model 3 som har tillverkats än så länge. Arkivbild.

Av förhandsreservationerna att döma är Model 3 en av världens mest emotsedda nya bilar, uppemot en halv miljon människor världen över har lagt motsvarande 10 000 kronor var i deposition.

Och vd Elon Musks plan har varit att gå upp till en produktionstakt om 20 000 Model 3 per månad i december i år. Det kan jämföras med att man i år räknar med att sälja totalt 100 000 exemplar av de större S och X, bilar vars produktionslinor är intrimmade sedan länge.

Annons

I ett pressmeddelande som sammanfattar tredje kvartalet betonar Tesla att företaget säljer allt fler bilar, och förklarar vad gäller Model 3 att "vi tror oss kunna ta hand om flaskhalsarna i tillverkningen inom kort".

Teslas fullskaliga kvartalsrapport kommer först om ungefär en månad. Ungefär samtidigt ska Tesla i Kalifornien presentera en lastbil, vars drivlina enligt Musk ska bestå av "en drös" batterier och motorer från Model 3.

Henrik Samuelsson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons