Näringsliv

Borås som nav för mobila lösningar: ”Ett statement”

Borås Artikeln publicerades
Fredrik Logenius, vd för Boråsbaserade företaget Optidev.
Foto: Tobias Erlén
Fredrik Logenius, vd för Boråsbaserade företaget Optidev.

På torsdagen samlas världsledande företagare och forskare i Borås för att fördjupa sig inom mobila lösningar. Bakom arrangemanget står företaget Optidev. ”Det är ett sätt att sätta oss på kartan”, säger vd:n Fredrik Logenius.

Detta är sjätte året som Optidev anordnar Truemobile day, en dag med föreläsningar med olika inbjudna gäster. Sedan de flyttade sin verksamhet till Borås 2015 anordnas evenemanget här, i år på Sagateatern i Borås.

– Det blir lite av ett statement. Vi tycker att Borås är ett bra nav för den här typen av digitala tjänster. Det känns kul att kunna bjuda in till den här typen av arrangemang med internationella talare, säger Fredrik Logenius.

I år är eventet fullbokat sedan två veckor tillbaka. Totalt deltar 270 gäster under dagen. Majoriteten av besökarna är representanter från Optidevs kunder, men även studenter från Yrkeshögskolan och Högskolan i Borås.

Huvudtalare är Robin Teigland, professorn i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, som är expert inom sociala medier, kryptovalutor och 3D. Hon får även sällskap av bland andra Alex Warren från Google, som exempelvis arbetat med Google maps.

Incitamenten för att anordna dagen är många, konstaterar Fredrik Logenius.

– Det handlar delvis om varumärkesbyggande. Det är ett sätt att sätta oss på kartan som en ledande leverantör och aktör inom mobila lösningar.

Temat för dagen är ”in reality”, i verkligheten, och man ska prata om de tekniska lösningar och system som finns idag. Fredrik Logenius menar att man ofta lägger för stor vikt vid vad som ska ske i framtiden och betonar att det är viktigt att fokusera på vad man faktiskt kan göra i närtid.

– Fokus blir var vi är här och nu, säger Fredrik Logenius.