GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sjuhäradsbolag är satt i konkurs

Det var i måndags som vindkraftsbolaget Aligera holding AB sattes i konkurs av Borås tingsrätt.
Borås • Publicerad 31 januari 2018 • Uppdaterad 31 januari 2018
Vindkraftsbolaget Aligera holding är satt i konkurs.
Vindkraftsbolaget Aligera holding är satt i konkurs.
Foto: Erik Johansen/TT

Orsaken är att företaget, som har sitt säte i Borås, är på obestånd.

– Det har varit låga priser på elmarknaden under en längre period och det har slagit hårt mot vindkraften, säger konkursförvaltaren Lars Wiking.

I Aligeras vindkraftverksbestånd ingår bland annat ett 15-tal vindkraftverk belägna på olika platser i Götaland och det finns ingen anställd personal bortsett från styrelsen.

Även moderbolaget Aligera vind AB begärdes under tisdagen i konkurs vid Stockholms tingsrätt.

Aligera grundades 2009 och är ett av landets ledande företag inom landbaserad vindkraft och fokuserar helt på produktion och försäljning av el, elcertifikat och ursprungsgarantier.

Elin KullanderSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.