Annons

27 vill köpa Saab Automobile

Saab Automobile uppvaktas allt mer intensivt. Hittills har 27 potentiella köpare anmält sig.
Näringsliv • Publicerad 16 april 2009

Den här veckan är intresserade köpare på plats i Trollhättan för att få mer information om Saabs fabrik, organisation och affärsplan.

Hela 27 intressenter har hittills skrivit under ett så kallat sekretessavtal, enligt Gunilla Gustavs på Saabs informationsavdelning.

Annons

– Det kan tillkomma ytterligare någon. Några är svenska, men de flesta är internationella. En del har kopplingar till bilbranschen. Andra hör till andra sektorer, som finans- och investeringsbolag, säger hon till TT.

Saabs vd Jan Åke Jonsson tar emot de intresserade köparna den här veckan och de närmaste veckorna tillsammans med representanter från Deutsche Bank som Saab har anlitat för att sköta försäljningen. De som skrivit under ett sekretessavtal får del av information som de sedan inte får lämna vidare.

Planen att en försäljning av GM-ägda Saab ska vara klar i juni ligger fortfarande fast. Det krisdrabbade bolaget får fortsätta sin rekonstruktion till den 20 maj, men har redan aviserat att man tänker begära en förlängning hos Vänersborgs tingsrätt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons