2 x Veres tar över Just nu

Boråsbaserade tryckerikedjan Just nu får ny ägare. Bröderna Peter och Jan Veres tar över efter Peter Strandman och Lennart Carlsson.
Näringsliv • Publicerad 7 oktober 2010
Jan och Peter Veres är nya ägare och chefer för Just nu-kedjan, ett av flera framgångsrika boråsbaserade kedjeföretag.
Jan och Peter Veres är nya ägare och chefer för Just nu-kedjan, ett av flera framgångsrika boråsbaserade kedjeföretag.Foto: Ingemar Brink

– Det här är riktigt roligt. Vi har nu rest runt till de 16 Just nu-butikerna runt om i landet och mött entusiasm och kunskap. Nu vill vi fortsätta utveckla Just nu, etablera oss på fler platser, säger Jan Veres. Han har tidigare rejäl erfarenhet av den grafiska branschen, från WM-tryck i Alingsås. Hans bror Peter har bakgrund från finansvärlden. Bröderna är uppväxta i Hindås.

Just nu startades i Göteborg på 70-talet men blev Boråsföretag 1984. Namnet har visat sig ligga rätt i tiden. Snabbhet och tempo efterfrågas mer än någonsin. Just nu som leveranstid gäller ännu mer idag.

– Vi står för helhet och snabbhet. Vi hjälper till med design, digitaltrycker, skär och viker. Vi jobbar mycket nära kunderna, säger Peter Veres.

Snabba tryck, små serier, gärna med variabla data. Det hör till Just nus idealjobb.

– Vi konkurrerar inte med tryckerier med stora pressar. Det gör också att vi arbetar vid sidan av den mycket pressade sektorn av den grafiska branschen, säger Jan Veres.

Med totalt 16 Just nu-tryckerier på tolv orter arbetar företaget på många och olika marknader.

– Vi anpassar oss efter den lokala marknaden. Den ser helt annorlunda ut i Stockholm och i till exempel Lidköping. Samtidigt ger samverkan i kedjan stora fördelar.

Peter Strandman och Lennart Carlsson säljer efter tolv år som ägare.

– Vi har utvecklat företaget under dessa år och går nu vidare. Till det som vi förändrat är att alla Just nu utom en är helägda, bara en drivs som franchise, säger

Peter Strandman, som kommer att sitta kvar i styrelsen och ska jobba en del tillsammans med de nya ägarna. Bröderna Veres blir fjärde ägaren till Just nu, men kontinuiteten har hela tiden varit god.

Huvudkontoret med fyra medarbetare ska ligga kvar i Borås, på Allégatan.

– Borås är ju spännande som kedjestad. En rad stora kedjor har sin bas eller sitt ursprung här. Just nu är också ett exempel på en framgångsrik kedja, poängterar Peter Veres.

Just nu startades av Rolf Eklund på 70-talet, med bas i Göteborg. Kontorsvaruföretaget Björsells i Borås blev snart franchisetagare.

1984 tog Anders Björsell över Just nu. På många håll samverkade Björsells butiker med tryckerikedjan.

1998 tog Peter Strandman och Lennart Carlsson över stafetten.

2010 tar bröderna Peter och Jan Veres över.

Just nu har 16 tryckbutiker, varav 15 är helägda.

Företaget omsatte 70 miljoner kronor 2009 med ett resultat på 6,5 miljoner.

Ingemar Brink
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.