Nyheter

Nya Honda Accord visas i Genève

När helt nya Honda Accord nu introduceras i Europa i samband med Genève-salongen så utmanar den konkurrenterna främst med högteknologi och säkerhet.
Nyheter • Publicerad 4 mars 2008
Nya Honda Accord debuterar i Genève och kommer både som sedan och som kombi.
Nya Honda Accord debuterar i Genève och kommer både som sedan och som kombi.Foto: Honda

Alla motorvarianter uppfyller också Euro 5-kraven som börjar gälla 2009. Samtidigt har både effekt och moment ökats för att ge en sportigare körupplevelse. Dieselmotorn ger nu 150 hk och bensinmotorerna på 2,0 och 2,4 liter utvecklar 156 hk respektive 200 hk.

Alla tre motorerna kombineras med en 6-växlad manuell växellåda och de båda bensinmotorerna finns även tillgängliga med automatisk växellåda.

Som tillval i vissa Executive-versioner erbjuds Hondas förarassistans, ADAS (Advanced Driving Assist System), som inkluderar ett riktningsstabilitetssystem, en aktiv farthållare som håller avståndet till framförvarande fordon och ett så kallat kollisionsminimerande bromssystem som varnar föraren och även bromsar bilen om det finns risk för en kollision. (TT Spektra)

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.