Annons
Nyheter

Biltävling som blir ett riktigt äventyr

Land Rover brukar bjuda in till biltävlingar utöver det vanliga och nu är det dags igen – G4 Challange i Asien.
Nyheter • Publicerad 19 februari 2008
Tuffare bilkörning än i tävlingen Land Rover G4 Challange finns inte. Men dessutom måste du kunna cykla, klättra i berg och paddla kajak för att få vara med.
Tuffare bilkörning än i tävlingen Land Rover G4 Challange finns inte. Men dessutom måste du kunna cykla, klättra i berg och paddla kajak för att få vara med.Foto: Land Rover

Och man har beslutat att till de 18 internationella teamen också rekrytera ett svensk-norskt lag för att delta i denna världens kanske tuffaste och mest utmanande multi-sporttävlingar. För här räcker det inte med att bara vara en bra terrängbilsförare.

Bland delmomenten ingår mountain bike-cykling, avancerad bergsklättring och kajakpaddling på toppnivå som prövar deltagarnas styrka, uthållighet och strategiska förmåga.

Annons

Fram till 31 maj kan i princip vilken svensk som helst anmäla sig till tävlingen. Men gallringen är stenhård. God fysik och vinnarskalle är en grundförutsättning.

Och så är det bra om man har den här mailadressen: http://www.landroverg4challenge.com/

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons