Nyheter

Vi kan kalla honom Sjölund

Nyheter • Publicerad 31 mars 2008

Jag var på en härlig skiva i lördags. Kompisar från förr, kan man väl säga. Inga barn var det där så samtliga småbarnsföräldrar (vilket samtliga verkade vara) hade dragit på sina partyställ och körde på så att skjortan stod rätt ut. Singstar-tävlingen togs hem av en fager Ericssondam. Hennes röst voro ren såsom atuotuned rätt igenom (röstfixare för falsksjungande lätt förenklat, A-Teens bästa polare). Hon tog mig med 1000 poäng och då var det trots allt i mitt paradnummer, Kom Hem-Barbados.

Johan, en vän berättade senare under kvällen en annars oerhört rolig historia. För några år sedan, då vi spelade fotboll ihop, fanns det en annan snubbe i laget, vi kan kalla honom Sjölund. Sjölund ringer en lördag till Johan och bakgrunden är att de inte känner varandra särskilt väl.

Sjölund - Tjenare, det är Sjölund. Skall du ut ikväll eller?

Johan - Vem var det sa du?

Sjölund - Det är jag, Sjölund.

Johan - Ahh, jooo, jag skall väl ut. Hurså?

Sjölund - Sicken j-vla tur. Jag skall också ut.

Johan - Ok, hur tänker du nu?

Sjölund - Jo jag tänkte om jag och några polare kunde komma upp och förfesta hos dig. Vi har ingenstans direkt att vara, jag och mina polare. Vad tror du om det?

Johan - Det tror jag inte på.

Det är en riktig solskenshistoria.

Mattias Grönberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.