Annons
Nyheter

Jag, Chuck & Ett gäng ortodoxa judar

Nyheter • Publicerad 5 maj 2008

Har nu tagit mig fån NY och det var ingen lek, sannerligen. Vet inte riktigt var jag skall börja men vi kan väl börja på JFK, klassisk mark. Där hade American Airlines system gåt åt h-e och detta elände satte agendan för hela min hemresa.

Planet var timmar försenat men väl inne i kupén hamnade jag bredvid Chuck. Chuck arbetar med kemikalier och hade ingen större lust att sova under min hemresa, hans ditresa. Han pratade istället om att alla ruttna människor kommer från New Orleans. Brottsstatistiken sköt i höjden efter översvärmningarna. Alltså brottsstatistiken i Houston, för dit drog de ruttna som överlevde. Allt enligt Chuck. Chuck brände på under de 7,5 timmar som skiljde New York från Bryssel. Nej, Chuck hade definitivt en bestämd uppfattning rörande sin egen sanning. I övrigt var hela planet fullt med Ortodoxa judar. Samtliga verkade ha köpt hattar, vilka de förvarade i snitsiga lådor. Klart fascinerande. Alla iklädda svarta kläder, hattar och två synthflätor på vardera sidan av huvudet.

Chuck pratade också om Las Vegas, där han i snitt har bränt 300 dollar i månaden under de senaste två åren. Han har sammanlagt varit där 3 gånger under denna period. För den uppmärksamme så blir det 50.400 kronor. Han valde dock att se det hela som en jämn konsumtion. Ett konsumtionsbeteende.

Mattias Grönberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons