Annons
Nyheter

Jag är demokratins motor

Nyheter • Publicerad 21 februari 2008

Det finns en statsvetare som heter David Putnam, vars grundidé bygger på att den ideella rörelsen bygger gemenskaper, samhällen och städer. I föreningslivet grundas våra värderingar, vi lär oss att respektera varandra och vi får en grundläggande förståelse för demokratins grundvalar. I USA kan han notera att amerikanen numera bowlar ensam istället för i grupp, vilket är förödande för förståelsen för andra mäniskor. I Italien så umgås man i söder endast med familjen samtidigt som man i norr nätverkar, umgås i föreningar osv. Detta skulle så vara en huvudfaktor till varför Lombardiet i norr är den ekonomiska motorn i EU och Kalabrien i söder är en av EU:s större nettobidragstagare.

Vad vill jag ha sagt med detta? Jo, Sandra, jag bidrar hyggligt mycket till demokratin då jag varannan torsdag hänger med mina polare i mitt herrgäng, varannan helg är ute och spelar med grabbarna i RAALF, några tisdagar framöver kommer att träna fotboll och de lördagar jag inte är och spelar, då analyserar jag i goda vänners lag Premier League. Och allt detta gör jag för demokratin.

Mattias Grönberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons