Vad blir det till middag?
SERVICEHUSEN
BLOMBACKA och SJÖBOKLINT
Måndag: Kassler med champinjonsås och potatis. Stekt fisk med citronsås och potatis. Tisdag: Ugnsstekt lax med hollandaisesås och potatis. Kalvfrikadeller med dillsås och potatis. Onsdag: Skånsk kalops med potatis. Fiskpanetter med stuvad spenat och potatis. Torsdag: Broccolisoppa. Kycklingsoppa. Ostkaka med grädde och sylt. Fredag: Hackad fläskkotlett med gräddsås och potatis. Kycklinglårfilé med ananas, kokostäcke, currysås och potatis/ris. Lördag: Kaptens fyllda flundra med kall örtsås och potatis. Fläskschnitzel med skysås och potatis. Söndag: Skinkstek med äppelcidersås och potatis. Laxpudding med smält smör och potatis. Grönsaker serveras varje dag.
DALHEM
Måndag: Krämig fiskgratäng med potatis och grönsaker. Sparrissoppa. Pannkakor, sylt. Tisdag: Gratinerad falukorv med potatismos och grönsaker. Köttbullar med sås, potatis och grönsaker. Onsdag: Köttfärssås bolognese med potatis och grönsaker. Risotto med grönsaker. Torsdag: Potatis- och purjolökssoppa. Bärpaj med vaniljsås. Stekt kassler med potatisgratäng och grönsaker. Fredag: Dillkött med potatis och grönsaker. Pastagratäng med grönsaker. Lördag: Biff Lindström med sås, potatis och grönsaker. Fisk Bordelaise med sås, potatis och grönsaker. Söndag: Stekt kyckling med apelsinsås, potatis och grönsaker. Kåldolmar med sås, potatis och grönsaker.
DUVAN OCH TRAPPEN
Måndag: Aromatisk höstgryta med fläskkött, vitkål, curry, äpple och potatis. Kardemummafisk med honung och rotsaker. Tisdag: Stekt lunchkorv med dillstuvad potatis. Fiskgryta Duvan med chili, grönsaker, potatis och crème fraîche. Onsdag: Pannbiff med lök, sås och kokt potatis. Laxbullar i hummersås med kokt potatis. Torsdag: Kålsoppa med frikadeller. Risgrynspudding med saftsås. Korv stroganoff med ris. Fredag: Dillkött med kokt potatis. Stekt fiskfilé med grönsaksremoulad och kokt potatis. Lördag: Schnitzel med champinjonsås och kokt potatis. Ost- och rotsaksgratinerad fisk med dillcrèmesås och potatis. Malta med ananas. Söndag: Kycklingklubba med dragonsås och kokt potatis. Fisk med mandel, skirat smör och kokt potatis. Ägglikörmousse.
FAGERSRO
Måndag: Färsbiff med gräddsås, potatis och grönsaker. Kycklingklubba med gräddsås, potatis och grönsaker. Tisdag: Stekt fisk med spenatsås, potatis och grönsaker. Lunchkorv med spenatsås, potatis och grönsaker. Onsdag: Kokt köttkorv med rotmos och grönsaker. Fisk Benedictine med potatismos och grönsaker. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk. Pastagratäng med skinka. Pannkaka. Fredag: Kasslergryta med potatis och grönsaker. Kalkonschnitzel med svampsås, potatis och grönsaker. Lördag: Fiskgratäng med dill- och citronsås, potatis och grönsaker. Söndag: Kycklingfilé med örtsås, potatis och grönsaker.
HERRLJUNGA, NYHAGA
Måndag: Fiskgryta i ugn med rotsaker, potatis och råkost. Nyponsoppa. Tisdag: Hemlagade köttbullar med sås, potatis, råkost och lingon. Björnbärskräm. Onsdag: Varm korv med potatismos och råkost. Rabarberkräm. Torsdag: Potatis- och purjolökssoppa. Stekta äppelklyftor med vaniljsås. Fredag: Fiskgratäng med svamp, potatis och råkost. Jordgubbssoppa. Lördag: Färsbiff med tomat- och basilikasås, potatis och råkost. Saftsoppa med skorpa. Söndag: Stekt fläskfilé med rosésås, potatis och råkost. Brylépudding.
HERRLJUNGA, GÄSENE
Måndag: Köttfärsröra med rivna morötter och potatismos. Äppelkräm. Tisdag: Stekt makrill med spenatstuvning och tomat. Mangosoppa. Onsdag: Järnrika grytan med kokt potatis och broccoli. Hallonglass. Torsdag: Spansk fisksoppa med ost och smak av vitlök. Äppelkaka med vaniljsås. Fredag: Potatisgratäng med kassler och varma grönsaker. Päronkräm. Lördag: Fläskschnitzel med kokt potatis, sås, blomkål/morötter. Tropisk kräm. Söndag: Kycklingfilé med rosépepparsås och kokt potatis. Brylépudding.
HESTRA MIDGÅRD SPINNROCKEN
Måndag: Isterband med purjolökstuvad potatis. Köttbullar med sås och potatis. Tisdag: Fiskpudding med vitsås och potatis. Fläskkarré med sås och potatis. Onsdag: Köttgryta med potatis. Fiskgratäng med potatis. Torsdag: Kålsoppa med köttfärs. Blåbärspaj. Ugnsstekt falukorv med potatismos. Fredag: Kassler med champinjonsås och potatis. Kycklingsoppa. Blåbärspaj. Lördag: Sprödbakad fisk med kall sås och potatis. Fläskkorv med rotmos. Söndag: Stek med sås och potatis. Köttfärs- och potatisgratäng.
SANDERÖD
Måndag: Kåldolmar med sås, blandade grönsaker och potatis. Färsbiff. Tisdag: Stekt strömming med potatismos och sommargrönsaker. Lunchkorv. Onsdag: Nötkalops med morötter och potatis. Fiskgryta. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk. Pannkakor med sylt. Rotsaksgratäng. Fredag: Köttbullar med gräddsås, broccoli och potatis. Apelsinfisk. Lördag: Sprödbakad sejfilé med räk- och dillsås, ärter och morötter, potatis. Rostbiff med potatissallad. Söndag: Fläskkarré med plommonsås, köksmästarblandning och potatis. Fisk Bordelaise.
SKOGSLID
Måndag: Wienerkorv med potatismos och grönsaker. Fläskpannkaka. Tisdag: Stekt makrill med spenatsås, potatis och grönsaker. Pastagratäng. Onsdag: Kycklinggryta med potatis/ris och grönsaker. Matjessillåda. Torsdag: Rotfruktssoppa. Pyttipanna med stekt ägg. Chokladpudding med grädde. Fredag: Köttfärssås med potatis/spaghetti och grönsaker. Blodpudding med potatisbullar och bacon. Lördag: Kokt fisk med ägg- och persiljesås, potatis och grönsaker. Köttfärsrätt. Söndag: Kalops med potatis och grönsaker.
RESTAURANG VÅGLÄNGDSGATAN
Måndag: Stekt salt sill med löksås, ärter och potatis. Kalvjärpe med lingonsås, bukettgrönsaker och potatis. Tisdag: Levergryta med morötter och potatis/ris. Fläskkorv med rotmos. Onsdag: Grönsaksfylld köttfärskaka med brunsås och potatis. Fiskpudding med skirat smör, haricots verts och potatis. Torsdag: Grönsakssoppa. Våffla med sylt och grädde. Fläskkotlett med gräddsås, blomkål och potatis. Fredag: Stekt rödspätta med remouladsås, ärter och potatis. Pyttipanna med stekt ägg och rödbetor. Söndag: Plommonspäckad fläskkarré med gräddsås, brysselkål och potatis. Brylépudding med karamellsås.
SKOLORNA
BODA-, MYRÅS- och FJÄRDINGSSKOLAN
Måndag: Spaghetti med köttfärssås. Tisdag: Stekt fisk med stuvad spenat och kokt potatis. Onsdag: Kyckling nuggets med currysås och ris. Torsdag: Kalops med kokt potatis och rödbetor. Fredag: Gulaschsoppa. Grönsaker serveras varje dag.
ENGELBREKTS- OCH BERGDALSSKOLAN
Måndag: Kalkonschnitzel med redd sky och ris. Tisdag: Grönsakssoppa med pasta och köttfärs. Onsdag: Rökt makrill med kall sås och kokt potatis. Torsdag: Falukorv med makaroner. Fredag: Skinkstek med gräddsås och kokt potatis. Veckans husman: Blodpudding och potatisbullar.
ERIKSLUNDSSKOLAN
Måndag: Kåldolmar med sås och potatis. Tisdag: Höns i curry med ris. Onsdag: Spaghetti med köttfärssås. Torsdag: Höstkorvgryta. Fredag: Risgrynsgröt med saftsås.
GÖTA KOMMUNDEL
Måndag: Lantbiff med kokt potatis och grönpepparsås. Tisdag: Pastagratäng. Onsdag: Korv stroganoff med ris. Torsdag: Kycklingsoppa med mjukt bröd och ost. Fredag: Fiskburgare med bröd och mos. Grönsaker serveras varje dag.
SJÖBOSKOLAN
Måndag: Kebabgryta med ris. Tisdag: Kokt fisk med äggsås och potatis. Onsdag: Kålpudding med sås och potatis. Torsdag: Stekt falukorv med potatismos. Fredag: Gulaschsoppa med mjuk smörgås.
SÄRLASKOLAN
Måndag: Köttbullar med potatis, sås och lingon. Tisdag: Korv stroganoff med ris, ketchup. Onsdag: Stekt fisk, med potatis och citronsås. Torsdag: Draculagap med pasta. Fredag: Potatisbullar med lingon. Grönsaker serveras varje dag.
TRANDAREDS- OCH EKARÄNGSSKOLAN, KRANSMOSSENS FÖRSKOLA
Måndag: Stekt korv med potatismos. Tisdag: Kokt fisk med sås och potatis. Onsdag: Pasta med ost- och skinksås. Torsdag: Köttgryta med ris. Fredag: Gulaschsoppa med bröd. Dagligen mjölk, knäckebröd och ett salladsbord.
VISKASTRANDSGYMNASIET
Måndag: Köttbullar med lingon och potatismos. Tisdag: Tacofärsgryta med ris. Onsdag: Korv choron med pasta. Torsdag: Guldlaxfriletter med spenatsås och potatis. Fredag: Spaghettisoppa med köttfärs. Salladsbuffé serveras varje dag utom soppdagar.
BOLLEBYGDSSKOLAN
Måndag: Grillburgare med klyftpotatis och vitlökssås. Tisdag: Tomat- och ostbakad fisk med potatismos. Onsdag: Korvcurrygryta med pasta. Torsdag: Chiligratinerad ris- och kycklinggratäng. Fredag: Potatis- och baconbullar med lingonsylt. Varje dag serveras salladsbord, knäckebröd, bordsmargarin samt mjölk/vatten.
BORGSTENASKOLAN
Måndag: Stekt korv med makaroner. Gratinerad broccoli med rökt skinka. Tisdag: Stekt strömming med potatismos och lingon. Ugnsstekt fisk. Onsdag: Kebabgryta med ris. Pastasallad. Torsdag: Lasagne. Risotto. Fredag: Potatissoppa med riven ost. Ärtsoppa med fläsk. Varje dag serveras salladsbuffé.
DALSJÖSKOLAN, KERSTINSGÅRDEN, TUMMARPSSKOLAN, TUMMARPSGÅRDEN, DALSJÖHALLEN
Måndag: Krämig fiskgratäng med ris. Tisdag: Gratinerad falukorv med potatismos. Onsdag: Köttfärssås bolognese med pasta. Torsdag: Stekt kassler med potatisgratäng. Fredag: Potatis- och purjolökssoppa. Mjukt bröd. Varje dag serveras salladsbuffé, hårt bröd och tillbehör.
DALSTORPS REKTORSOMRÅDE
Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag: Fredag: Grönsaker, sallad och lämpliga tillbehör serveras dagligen.
FRISTADS-, ASKLANDA- och GULA SKOLAN
Måndag: Kycklingschnitzel med potatismos. Tisdag: Fisk Björkeby med ris. Onsdag: Ugnspannkakor med keso och sylt. Torsdag: Tomatsoppa med smörgås. Fredag: Köttfärskaka med sås och potatis.
LIMMAREDSSKOLAN
Måndag: Korv stroganoff med ris. Tisdag: Ugnspannkaka. Onsdag: Skeppartorsk med sås och potatis. Torsdag: Kassler med potatisgratäng. Fredag: Pyttipanna. Salladsbuffé, knäckebröd och smör serveras dagligen.
LÄNGHEMSSKOLAN
Måndag: Köttkorv med potatis och senapssås. Tisdag: Sprödbakad sej med potatis och tartarsås. Onsdag: Kebabsplitt med ris och vitlökssås. Torsdag: Köttfärssås med spaghetti. Fredag: Soppa Minestrone, smörgås. Till varje måltid serveras: grönsaker, mjölk, knäckebröd med smör.
SANDHULTS KOMMUNDEL, SKOLORNA
Måndag: Köttbullar med mos/pasta, lingon, gurka, morot, sommarblandning. Tisdag: Rimmad bog med rotmos/mos, morot, senap och brysselkål. Onsdag: Köttfärsröra med pasta/ris, morot och tomat. Torsdag: Skinkstek med potatis/ris, sås, morot, bukettgrönsaker, gurka och gelé. Fredag: Gulaschsoppa. Bröd.
SPARSÖRSSKOLORNA
Måndag: Pasta med ost- och skinksås. Vad köket har att bjuda på. Tisdag: Ugnsgratinerad fisk i tomat med ris. Blomkålsgratäng. Onsdag: Kokt köttkorv med potatis och senapssås. Biffwok. Torsdag: Potatis- och purjolökssoppa. Ärtsoppa. Fredag: Köttfärslimpa med sås och potatis. Pastagratäng. Salladsbuffé, hårt bröd, mjölk/vatten alla dagar.
SVENLJUNGA SKOLOR
Måndag: Kycklingpanna med kall sås. Tisdag: Koljacrispie med potatismos. Onsdag: Korv med potatisbullar. Torsdag: Schnitzel med sås och potatis. Fredag: Vegetarisk biff med pastasallad, dressing.
TRANEMO GYMNASIESKOLA OCH TRANÄNGSSKOLAN
Måndag: Grekisk biff med sås och ris. Tisdag: Kycklingpyttipanna. Onsdag: Fisk bordelaise med potatis. Torsdag: Falulåda med makaroner. Fredag: Vad köket har att erbjuda. Med reservation för ändringar på grund av ombyggnad av kök.
VISKAFORS, KINNARUMMA OCH SVANEHOLMS SKOLOR
Måndag: Färsbiffar med gräddsås och kokt potatis. Tisdag: Stekt fiskfilé med spenatsås och kokt potatis. Onsdag: Kokt köttkorv med potatismos eller rotmos. Torsdag: Pastagratäng med skinka. Fredag: Kasslergryta med ris. Alla dagar ingår salladsbord, mjölk och knäckebröd.
VÅRGÅRDA
Måndag: Korv stroganoff med pasta. Tisdag: Potatis- och purjolökssoppa. Smörgås med pålägg. Onsdag: Kalops med ris och rödbetor. Torsdag: Kålpudding med sås, potatis och lingonsylt. Fredag: Fisk crispies med potatismos och citron. Salladsbord varje dag.