Nyheter

Vad blir det till middag?

Det här bjuder servicehusen och skolorna på vecka 39.
Nyheter • Publicerad 18 september 2008
Foto: 

SERVICEHUSEN

BLOMBACKA och SJÖBOKLINT

Måndag: Kassler med champinjonsås och potatis. Stekt fisk med citronsås och potatis. Tisdag: Ugnsstekt lax med hollandaisesås och potatis. Kalvfrikadeller med dillsås och potatis. Onsdag: Skånsk kalops med potatis. Fiskpanetter med stuvad spenat och potatis. Torsdag: Broccolisoppa. Kycklingsoppa. Ostkaka med grädde och sylt. Fredag: Hackad fläskkotlett med gräddsås och potatis. Kycklinglårfilé med ananas, kokostäcke, currysås och potatis/ris. Lördag: Kaptens fyllda flundra med kall örtsås och potatis. Fläskschnitzel med skysås och potatis. Söndag: Skinkstek med äppelcidersås och potatis. Laxpudding med smält smör och potatis. Grönsaker serveras varje dag.

DALHEM

Måndag: Krämig fiskgratäng med potatis och grönsaker. Sparrissoppa. Pannkakor, sylt. Tisdag: Gratinerad falukorv med potatismos och grönsaker. Köttbullar med sås, potatis och grönsaker. Onsdag: Köttfärssås bolognese med potatis och grönsaker. Risotto med grönsaker. Torsdag: Potatis- och purjolökssoppa. Bärpaj med vaniljsås. Stekt kassler med potatisgratäng och grönsaker. Fredag: Dillkött med potatis och grönsaker. Pastagratäng med grönsaker. Lördag: Biff Lindström med sås, potatis och grönsaker. Fisk Bordelaise med sås, potatis och grönsaker. Söndag: Stekt kyckling med apelsinsås, potatis och grönsaker. Kåldolmar med sås, potatis och grönsaker.

DUVAN OCH TRAPPEN

Måndag: Aromatisk höstgryta med fläskkött, vitkål, curry, äpple och potatis. Kardemummafisk med honung och rotsaker. Tisdag: Stekt lunchkorv med dillstuvad potatis. Fiskgryta Duvan med chili, grönsaker, potatis och crème fraîche. Onsdag: Pannbiff med lök, sås och kokt potatis. Laxbullar i hummersås med kokt potatis. Torsdag: Kålsoppa med frikadeller. Risgrynspudding med saftsås. Korv stroganoff med ris. Fredag: Dillkött med kokt potatis. Stekt fiskfilé med grönsaksremoulad och kokt potatis. Lördag: Schnitzel med champinjonsås och kokt potatis. Ost- och rotsaksgratinerad fisk med dillcrèmesås och potatis. Malta med ananas. Söndag: Kycklingklubba med dragonsås och kokt potatis. Fisk med mandel, skirat smör och kokt potatis. Ägglikörmousse.

FAGERSRO

Måndag: Färsbiff med gräddsås, potatis och grönsaker. Kycklingklubba med gräddsås, potatis och grönsaker. Tisdag: Stekt fisk med spenatsås, potatis och grönsaker. Lunchkorv med spenatsås, potatis och grönsaker. Onsdag: Kokt köttkorv med rotmos och grönsaker. Fisk Benedictine med potatismos och grönsaker. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk. Pastagratäng med skinka. Pannkaka. Fredag: Kasslergryta med potatis och grönsaker. Kalkonschnitzel med svampsås, potatis och grönsaker. Lördag: Fiskgratäng med dill- och citronsås, potatis och grönsaker. Söndag: Kycklingfilé med örtsås, potatis och grönsaker.

HERRLJUNGA, NYHAGA

Måndag: Fiskgryta i ugn med rotsaker, potatis och råkost. Nyponsoppa. Tisdag: Hemlagade köttbullar med sås, potatis, råkost och lingon. Björnbärskräm. Onsdag: Varm korv med potatismos och råkost. Rabarberkräm. Torsdag: Potatis- och purjolökssoppa. Stekta äppelklyftor med vaniljsås. Fredag: Fiskgratäng med svamp, potatis och råkost. Jordgubbssoppa. Lördag: Färsbiff med tomat- och basilikasås, potatis och råkost. Saftsoppa med skorpa. Söndag: Stekt fläskfilé med rosésås, potatis och råkost. Brylépudding.

HERRLJUNGA, GÄSENE

Måndag: Köttfärsröra med rivna morötter och potatismos. Äppelkräm. Tisdag: Stekt makrill med spenatstuvning och tomat. Mangosoppa. Onsdag: Järnrika grytan med kokt potatis och broccoli. Hallonglass. Torsdag: Spansk fisksoppa med ost och smak av vitlök. Äppelkaka med vaniljsås. Fredag: Potatisgratäng med kassler och varma grönsaker. Päronkräm. Lördag: Fläskschnitzel med kokt potatis, sås, blomkål/morötter. Tropisk kräm. Söndag: Kycklingfilé med rosépepparsås och kokt potatis. Brylépudding.

HESTRA MIDGÅRD SPINNROCKEN

Måndag: Isterband med purjolökstuvad potatis. Köttbullar med sås och potatis. Tisdag: Fiskpudding med vitsås och potatis. Fläskkarré med sås och potatis. Onsdag: Köttgryta med potatis. Fiskgratäng med potatis. Torsdag: Kålsoppa med köttfärs. Blåbärspaj. Ugnsstekt falukorv med potatismos. Fredag: Kassler med champinjonsås och potatis. Kycklingsoppa. Blåbärspaj. Lördag: Sprödbakad fisk med kall sås och potatis. Fläskkorv med rotmos. Söndag: Stek med sås och potatis. Köttfärs- och potatisgratäng.

SANDERÖD

Måndag: Kåldolmar med sås, blandade grönsaker och potatis. Färsbiff. Tisdag: Stekt strömming med potatismos och sommargrönsaker. Lunchkorv. Onsdag: Nötkalops med morötter och potatis. Fiskgryta. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk. Pannkakor med sylt. Rotsaksgratäng. Fredag: Köttbullar med gräddsås, broccoli och potatis. Apelsinfisk. Lördag: Sprödbakad sejfilé med räk- och dillsås, ärter och morötter, potatis. Rostbiff med potatissallad. Söndag: Fläskkarré med plommonsås, köksmästarblandning och potatis. Fisk Bordelaise.

SKOGSLID

Måndag: Wienerkorv med potatismos och grönsaker. Fläskpannkaka. Tisdag: Stekt makrill med spenatsås, potatis och grönsaker. Pastagratäng. Onsdag: Kycklinggryta med potatis/ris och grönsaker. Matjessillåda. Torsdag: Rotfruktssoppa. Pyttipanna med stekt ägg. Chokladpudding med grädde. Fredag: Köttfärssås med potatis/spaghetti och grönsaker. Blodpudding med potatisbullar och bacon. Lördag: Kokt fisk med ägg- och persiljesås, potatis och grönsaker. Köttfärsrätt. Söndag: Kalops med potatis och grönsaker.

RESTAURANG VÅGLÄNGDSGATAN

Måndag: Stekt salt sill med löksås, ärter och potatis. Kalvjärpe med lingonsås, bukettgrönsaker och potatis. Tisdag: Levergryta med morötter och potatis/ris. Fläskkorv med rotmos. Onsdag: Grönsaksfylld köttfärskaka med brunsås och potatis. Fiskpudding med skirat smör, haricots verts och potatis. Torsdag: Grönsakssoppa. Våffla med sylt och grädde. Fläskkotlett med gräddsås, blomkål och potatis. Fredag: Stekt rödspätta med remouladsås, ärter och potatis. Pyttipanna med stekt ägg och rödbetor. Söndag: Plommonspäckad fläskkarré med gräddsås, brysselkål och potatis. Brylépudding med karamellsås.

SKOLORNA

BODA-, MYRÅS- och FJÄRDINGSSKOLAN

Måndag: Spaghetti med köttfärssås. Tisdag: Stekt fisk med stuvad spenat och kokt potatis. Onsdag: Kyckling nuggets med currysås och ris. Torsdag: Kalops med kokt potatis och rödbetor. Fredag: Gulaschsoppa. Grönsaker serveras varje dag.

ENGELBREKTS- OCH BERGDALSSKOLAN

Måndag: Kalkonschnitzel med redd sky och ris. Tisdag: Grönsakssoppa med pasta och köttfärs. Onsdag: Rökt makrill med kall sås och kokt potatis. Torsdag: Falukorv med makaroner. Fredag: Skinkstek med gräddsås och kokt potatis. Veckans husman: Blodpudding och potatisbullar.

ERIKSLUNDSSKOLAN

Måndag: Kåldolmar med sås och potatis. Tisdag: Höns i curry med ris. Onsdag: Spaghetti med köttfärssås. Torsdag: Höstkorvgryta. Fredag: Risgrynsgröt med saftsås.

GÖTA KOMMUNDEL

Måndag: Lantbiff med kokt potatis och grönpepparsås. Tisdag: Pastagratäng. Onsdag: Korv stroganoff med ris. Torsdag: Kycklingsoppa med mjukt bröd och ost. Fredag: Fiskburgare med bröd och mos. Grönsaker serveras varje dag.

SJÖBOSKOLAN

Måndag: Kebabgryta med ris. Tisdag: Kokt fisk med äggsås och potatis. Onsdag: Kålpudding med sås och potatis. Torsdag: Stekt falukorv med potatismos. Fredag: Gulaschsoppa med mjuk smörgås.

SÄRLASKOLAN

Måndag: Köttbullar med potatis, sås och lingon. Tisdag: Korv stroganoff med ris, ketchup. Onsdag: Stekt fisk, med potatis och citronsås. Torsdag: Draculagap med pasta. Fredag: Potatisbullar med lingon. Grönsaker serveras varje dag.

TRANDAREDS- OCH EKARÄNGSSKOLAN, KRANSMOSSENS FÖRSKOLA

Måndag: Stekt korv med potatismos. Tisdag: Kokt fisk med sås och potatis. Onsdag: Pasta med ost- och skinksås. Torsdag: Köttgryta med ris. Fredag: Gulaschsoppa med bröd. Dagligen mjölk, knäckebröd och ett salladsbord.

VISKASTRANDSGYMNASIET

Måndag: Köttbullar med lingon och potatismos. Tisdag: Tacofärsgryta med ris. Onsdag: Korv choron med pasta. Torsdag: Guldlaxfriletter med spenatsås och potatis. Fredag: Spaghettisoppa med köttfärs. Salladsbuffé serveras varje dag utom soppdagar.

BOLLEBYGDSSKOLAN

Måndag: Grillburgare med klyftpotatis och vitlökssås. Tisdag: Tomat- och ostbakad fisk med potatismos. Onsdag: Korvcurrygryta med pasta. Torsdag: Chiligratinerad ris- och kycklinggratäng. Fredag: Potatis- och baconbullar med lingonsylt. Varje dag serveras salladsbord, knäckebröd, bordsmargarin samt mjölk/vatten.

BORGSTENASKOLAN

Måndag: Stekt korv med makaroner. Gratinerad broccoli med rökt skinka. Tisdag: Stekt strömming med potatismos och lingon. Ugnsstekt fisk. Onsdag: Kebabgryta med ris. Pastasallad. Torsdag: Lasagne. Risotto. Fredag: Potatissoppa med riven ost. Ärtsoppa med fläsk. Varje dag serveras salladsbuffé.

DALSJÖSKOLAN, KERSTINSGÅRDEN, TUMMARPSSKOLAN, TUMMARPSGÅRDEN, DALSJÖHALLEN

Måndag: Krämig fiskgratäng med ris. Tisdag: Gratinerad falukorv med potatismos. Onsdag: Köttfärssås bolognese med pasta. Torsdag: Stekt kassler med potatisgratäng. Fredag: Potatis- och purjolökssoppa. Mjukt bröd. Varje dag serveras salladsbuffé, hårt bröd och tillbehör.

DALSTORPS REKTORSOMRÅDE

Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag: Fredag: Grönsaker, sallad och lämpliga tillbehör serveras dagligen.

FRISTADS-, ASKLANDA- och GULA SKOLAN

Måndag: Kycklingschnitzel med potatismos. Tisdag: Fisk Björkeby med ris. Onsdag: Ugnspannkakor med keso och sylt. Torsdag: Tomatsoppa med smörgås. Fredag: Köttfärskaka med sås och potatis.

LIMMAREDSSKOLAN

Måndag: Korv stroganoff med ris. Tisdag: Ugnspannkaka. Onsdag: Skeppartorsk med sås och potatis. Torsdag: Kassler med potatisgratäng. Fredag: Pyttipanna. Salladsbuffé, knäckebröd och smör serveras dagligen.

LÄNGHEMSSKOLAN

Måndag: Köttkorv med potatis och senapssås. Tisdag: Sprödbakad sej med potatis och tartarsås. Onsdag: Kebabsplitt med ris och vitlökssås. Torsdag: Köttfärssås med spaghetti. Fredag: Soppa Minestrone, smörgås. Till varje måltid serveras: grönsaker, mjölk, knäckebröd med smör.

SANDHULTS KOMMUNDEL, SKOLORNA

Måndag: Köttbullar med mos/pasta, lingon, gurka, morot, sommarblandning. Tisdag: Rimmad bog med rotmos/mos, morot, senap och brysselkål. Onsdag: Köttfärsröra med pasta/ris, morot och tomat. Torsdag: Skinkstek med potatis/ris, sås, morot, bukettgrönsaker, gurka och gelé. Fredag: Gulaschsoppa. Bröd.

SPARSÖRSSKOLORNA

Måndag: Pasta med ost- och skinksås. Vad köket har att bjuda på. Tisdag: Ugnsgratinerad fisk i tomat med ris. Blomkålsgratäng. Onsdag: Kokt köttkorv med potatis och senapssås. Biffwok. Torsdag: Potatis- och purjolökssoppa. Ärtsoppa. Fredag: Köttfärslimpa med sås och potatis. Pastagratäng. Salladsbuffé, hårt bröd, mjölk/vatten alla dagar.

SVENLJUNGA SKOLOR

Måndag: Kycklingpanna med kall sås. Tisdag: Koljacrispie med potatismos. Onsdag: Korv med potatisbullar. Torsdag: Schnitzel med sås och potatis. Fredag: Vegetarisk biff med pastasallad, dressing.

TRANEMO GYMNASIESKOLA OCH TRANÄNGSSKOLAN

Måndag: Grekisk biff med sås och ris. Tisdag: Kycklingpyttipanna. Onsdag: Fisk bordelaise med potatis. Torsdag: Falulåda med makaroner. Fredag: Vad köket har att erbjuda. Med reservation för ändringar på grund av ombyggnad av kök.

VISKAFORS, KINNARUMMA OCH SVANEHOLMS SKOLOR

Måndag: Färsbiffar med gräddsås och kokt potatis. Tisdag: Stekt fiskfilé med spenatsås och kokt potatis. Onsdag: Kokt köttkorv med potatismos eller rotmos. Torsdag: Pastagratäng med skinka. Fredag: Kasslergryta med ris. Alla dagar ingår salladsbord, mjölk och knäckebröd.

VÅRGÅRDA

Måndag: Korv stroganoff med pasta. Tisdag: Potatis- och purjolökssoppa. Smörgås med pålägg. Onsdag: Kalops med ris och rödbetor. Torsdag: Kålpudding med sås, potatis och lingonsylt. Fredag: Fisk crispies med potatismos och citron. Salladsbord varje dag.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.