Nyheter

Vad blir det till middag?

Det här bjuder servicehusen och skolorna på vecka 40.
Nyheter • Publicerad 25 september 2008
Foto: 

SERVICEHUSEN

BLOMBACKA och SJÖBOKLINT

Måndag: Lunchkorv med stuvad vitkål och potatis. Leverbiff med gräddsås och potatis. Tisdag: Stekt fläsk med bruna bönor och potatis. Viltgryta med potatismos. Onsdag: Köttfärslimpa med sås och potatis. Laxfriletter med sås och potatis. Torsdag: Kött- och grönsakssoppa. Champinjonsoppa. Chokladpudding med grädde. Fredag: Biff Lindström med gräddsås och potatis. Kokt fisk med persiljesås och potatis. Lördag: Citrontorsk med sås och potatis. Burgundisk köttgryta med potatis. Söndag: Färsbiffar med kantarellsås och potatis. Stekt fisk med remouladsås och potatis. Grönsaker serveras varje dag.

DALHEM

Måndag: Köttbullar med sås och lingonsylt. Ängamat, ostkaka. Tisdag: Fiskgratäng med kaviar. Skinksås med potatis. Onsdag: Korv stroganoff med potatis. Blodpudding med tärnad bacon. Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva. Plommonkaka med kaffegrädde. Potatisgratäng med skinka. Fredag: Stekt fläsk med bruna bönor, löksås och potatis. Sprödbakad kolja med kall sås och potatis. Lördag: Stekt rödspätta med remouladsås och potatis. Pannbiff med lök, sås och potatis. Söndag: Skinkstek med sås och potatis. Järpar med sås och potatis. Grönsaker serveras varje dag.

FAGERSRO

Måndag: Korv stroganoff med potatis och grönsaker. Färsmedaljong med svampsås, potatis och grönsaker. Tisdag: Fisk Björkeby med potatismos och grönsaker. Lunchkorv med potatismos och grönsaker. Onsdag: Kålpudding med sås, potatis och grönsaker. Fiskbullar med dillsås, potatis och grönsaker. Torsdag: Fiskpudding med skirat smör, potatis och grönsaker. Kycklingsås och pasta. Fredag: Köttfärssoppa med tomat. Raggmunk med fläsk. Våffla med sylt och grädde. Lördag: Biff Lindström med gräddsås, potatis och grönsaker. Söndag: Fläskrullad med plommon, gräddsås, potatis och grönsaker.

HERRLJUNGA, NYHAGA

Måndag: Fisk bonjour med potatis och råkost. Saftkräm med banan. Tisdag: Köttfärslimpa med sås, potatis, lingon och råkost. Mangosoppa. Onsdag: Pastagratäng med kyckling och råkost. Jordgubbskräm. Torsdag: Ärtpurésoppa, skinksmörgås. Smulpaj med havregryn och hallon, vaniljsås. Fredag: Kokt lax med hollandaisesås, potatis och råkost. Äpplekräm. Lördag: Hovmästarbiff med sås, potatis, lingon och råkost. Fruktsoppa. Söndag: Honungsmarinerad skinkstek med sås, potatis och råkost. Moussé.

HESTRA MIDGÅRD SPINNROCKEN

Måndag: Stekt falukorv med sås och potatis. Köttgryta med ris. Tisdag: Kassler med sås och potatis. Lunchkorv med sås och potatis. Onsdag: Köttfärsgratäng med sås och potatis. Stekt fisk med sås och potatis. Torsdag: Gulaschsoppa. Aprikospaj med kokos. Köttgryta med potatis. Fredag: Kåldolmar med sås och potatis. Högsbosoppa. Aprikospaj med kokos. Lördag: Fiskgratäng med sås och potatis. Biff à la Lindström. Söndag: Kassler med sås och potatis. Broccoligratäng med skinka och potatis.

SANDERÖD

Måndag: Köttkorv med senapssås, morötter och potatis. Raggmunk med fläsk. Tisdag: Fisk Hollywood (ananas, ostcreme, hollandaise) med blandade grönsaker och potatismos. Äppelkräm. Pannbiff med lök. Onsdag: Biff à la Lindström med gräddsås, böner och potatis. Frukt. Laxpudding med skirat smör. Torsdag: Ostsoppa. Ris à la malta med saftsås. Oxpytt med stekt ägg. Fredag: Kebabjärpar med sås, vintergrönsaker och potatis. Fisk på grönsaksbädd. Lördag: Kokt kummel med ägg- och persiljesås, ärter och potatis. Kassler med ostsås. Söndag: Porterstek med sås, blomkål och potatis. Fisk skagen.

SKOGSLID

Måndag: Köttkorv med stuvade grönsaker och potatis. Janssons frestelse. Tisdag: Fiskgryta med potatis och grönsaker. Makaronipudding. Onsdag: Kokt höns i currysås med potatis/ris och grönsaker. Köttfärsgratäng. Torsdag: Grönsakssoppa. Äpplekaka med vaniljsås. Pyttipanna med stekt ägg. Fredag: Kålpudding med brunsås, potatis och grönsaker. Fiskbullar i dillsås med potatis och grönsaker. Lördag: Kokosfisk med sås, potatis och grönsaker. Korvrätt. Söndag: Svartvinbärsskinka med sås, potatis och grönsaker.

RESTAURANG VÅGLÄNGDSGATAN

Måndag: Fisk Florentine med potatismos och ärter. Wallenbergare med gräddsås, sommargrönsaker och potatis. Tisdag: Het korv stroganoff med amerikanska grönsaker och potatis/ris. Rostbiff med potatissallad. Salladsbuffé. Onsdag: Oxjärpar med gräddsås, bukettgrönsaker och potatis. Fisk Benedictine med skirat smör, haricot verts och potatis. Torsdag: Ärtsoppa. Pannkaka med sylt och grädde. Skinkstek med vinbärssås, broccoli och potatis. Fredag: Kåldolmar med brunsås, morötter och potatis. Fiskpudding med vit sås, ärter och potatis.

SKOLORNA

ENGELBREKTS- OCH BERGDALSSKOLAN

Måndag: Kycklingrisotto. Tisdag: Gulaschsoppa. Onsdag: Laxnuggets med hollandaisesås och kokt potatis. Torsdag: Kokt halv special med bostongurka. Fredag: Köttfärsgryta med ris. Veckans husman: Kroppkakor.

ERIKSLUNDSSKOLAN

Måndag: Pannbiff pimienta med sås och potatis. Tisdag: Husets fiskgryta med ris. Onsdag: Lasagne. Torsdag: Rotmos med köttkorv. Fredag: Gulaschsoppa med mjukt bröd.

GÖTA KOMMUNDEL

Måndag: Kycklinggryta med curry och ris. Tisdag: Tacogratäng. Onsdag: Korvlåda med tomat och oregano, pasta. Torsdag: Potatis- och purjolökssoppa med mjukt bröd och skinka. Fredag: Stekt fisk med kokt potatis och kall sås. Grönsaker serveras varje dag.

SÄRLASKOLAN

Måndag: Fiskbullar med sås, potatis och grönsaker. Tisdag: Kycklingpytt med grönsaker, ketchup. Onsdag: Varm korv med mos, ketchup, senap, grönsaker. Torsdag: Husmansjärpar med sås, pasta, lingon och grönsaker. Fredag: Potatis- och purjolökssoppa, bröd, pålägg.

TRANDAREDS- OCH EKARÄNGSSKOLAN, KRANSMOSSENS FÖRSKOLA

Måndag: Korv stroganoff med ris. Tisdag: Stekt fisk med kall sås och potatis. Onsdag: Spaghetti med köttfärssås. Torsdag: Häxkalops med potatis och rödbetor. Fredag: Risgrynsgröt med saftsoppa, kanel, socker, bröd och pålägg. Dagligen mjölk, knäckebröd och ett salladsbord.

VISKASTRANDSGYMNASIET

Måndag: Pastasås med skinka och penne rigate. Tisdag: Ugnsstekt färsk sej med kall örtsås och potatis. Onsdag: Spaghetti med köttfärssås. Torsdag: Kassler med champinjonsås och potatis. Fredag: Kålsoppa med köttfärs. Salladsbuffé serveras varje dag utom soppdagar.

BOLLEBYGDSSKOLAN

Måndag: Spaghetti med köttfärssås. Tisdag: Fiskburgare med bröd och potatismos. Onsdag: Kebabgratäng. Torsdag: Grillkorv med pasta. Fredag: Kökets soppa, smörgås. Varje dag serveras salladsbord, knäckebröd, bordsmargarin samt mjölk/vatten.

BORGSTENASKOLAN

Måndag: Pasta med köttfärssås. Grönsaksgratäng. Tisdag: Fiskfilé med citrussås. Fisksoppa med aioli. Onsdag: Taco. Torsdag: Korv med stekt potatis. Blodpudding. Fredag: Spenatsoppa med ägghalva. Minestronesoppa. Salladsbuffé serveras varje dag.

BREDAREDSSKOLAN

Måndag: Fiskbullar med potatis och persiljesås. Tisdag: Tacopaj. Onsdag: Blodpudding. Potatisbullar. Torsdag: Pepparrotsgratinerad kassler med potatis. Fredag: Krämig rotfruktssoppa. Fralla. Salladsbord och alternativrätt serveras varje dag.

DALSJÖFORS SKOLOR/FÖRSKOLOR

Måndag: Köttbullar med sås och potatis. Tisdag: Fiskgratäng med kaviar och potatis. Onsdag: Korv stroganoff med ris. Torsdag: Skinksås med pasta. Fredag: Gulaschsoppa. Mjuk smörgås. Varje dag serveras salladsbuffé, hårt bröd och tillbehör.

DALSTORPS REKTORSOMRÅDE

Måndag: Naggets med ris och sås. Tisdag: Sprödbakad fisk med potatis och sås. Onsdag: Potatis- och köttfärsgratäng. Torsdag: Högsbosoppa med bröd. Fredag: Köttbullar med pasta. Grönsaker, sallad och lämpliga tillbehör serveras dagligen. Ändringar i matsedeln kan förekomma.

FRISTADS-, ASKLANDA- och GULA SKOLAN

Måndag: Pyttipanna med rödbetor. Tisdag: Kokt fisk med hollandaisesås och ris. Onsdag: Spaghetti med köttfärssås. Torsdag: Ostsoppa med smörgås. Fredag: Pannbiff med sås och potatis. Alternativrätt varje dag.

LIMMAREDSSKOLAN

Måndag: Korv med potatismos. Tisdag: Kycklinggryta med ris. Onsdag: Curry namm-namm med couscous. Torsdag: Moussaka. Fredag: Blodpudding med potatisplättar. Salladsbuffé, knäckebröd och smör serveras dagligen.

LÄNGHEMSSKOLAN

Måndag: Burgundisk köttgryta med ris. Tisdag: Stekt fisk med potatis och spenatsås. Onsdag: Pastagratäng. Torsdag: Pyttipanna med ägg. Fredag: Ugnspannkaka med sylt, smörgås. Till varje måltid serveras: grönsaker, mjölk, knäckebröd med smör.

SANDHULTS KOMMUNDEL, SKOLORNA

Måndag: Korvgryta med ris/pasta, morot, majs och vitkål. Tisdag: Grillburgare med bröd, dressing, mos, lök, sallad, tomat och bostongurka. Onsdag: Köttgryta med potatis/ris, morot, bukettgrönsaker och ärtor. Torsdag: Pastagratäng med morot, tomat och pizzasallad. Fredag: Risgrynsgröt med kanel. Ärtsoppa. Pålägg.

SPARSÖRSSKOLORNA

Måndag: Stekt falukorv med makaroner. Köttfärsrätt. Tisdag: Sprödbakad fisk med potatis och remouladsås. Broccolimedaljonger. Onsdag: Kycklinggryta med ris. Laxpytt. Torsdag: Rotfruktssoppa. Blomkålssoppa. Fredag: Kålpudding med potatis och brunsås. Vad köket har att bjuda på. Salladsbuffé, hårt bröd, mjölk/vatten alla dagar.

SVENLJUNGA SKOLOR

Måndag: Cowboygryta med ris. Tisdag: Kokt fisk med sås och potatis. Onsdag: Oxjärpar med potatismos. Torsdag: Studiedag. Fredag: Kålsoppa, mjuk smörgås.

TRANEMO GYMNASIESKOLA OCH TRANÄNGSSKOLAN

Måndag: Kebabpanna. Tisdag: Köttfärsgratäng. Onsdag: Fisk bordelaise med ris. Torsdag: Pastasallad. Fredag: Vad köket har att erbjuda. Med reservation för ändringar p?g?a ombyggnad av kök.

VÅRGÅRDA

Måndag: Chili con carne med ris. Tisdag: Pasta med skinksås. Onsdag: Fiskbullar med sås och potatis. Torsdag: Pannbiff med sås, potatis och lingonsylt. Fredag: Frukostkorv med potatismos. Salladsbord varje dag.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.