Vad blir det till middag?
SERVICEHUSEN
BLOMBACKA och SJÖBOKLINT
Måndag: Pannbiff med stekt lök, sås och potatis. Fiskpannetter med örtsås och potatis. Tisdag: Kokt fisk med persiljesås och potatis. Stekt falukorv med vita bönor. Onsdag: Kålpudding med brunsås och potatis. Fiskbullar med skaldjurssås och potatis. Torsdag: Ärtsoppa. Pannkaka med sylt. Pumpasoppa med köttfärs och rotfrukter. Fredag: Kokt fläskkorv med senapssås och potatis. Strömmingslåda med potatismos. Lördag: Fisk Bordelaise med sås och potatis. Lammfärsmedaljonger med gräddsås och potatis. Söndag: Helstekt fläskkarré med sås och potatis. Stekt fisk med dill- och kaviarsås, potatis. Grönsaker serveras varje dag.
DALHEM
Måndag: Lantbiff med sås, potatis och grönsaker. Isterband med sås, potatis och grönsaker. Tisdag: Fiskgratäng taco, potatis, grönsaker. Potatisgratäng med rökt skinka, grönsaker. Onsdag: Köttfärskaka med tomat och timjan, sås, grönsaker. Sprödbakad fisk, kall sås, ris, grönsaker. Torsdag: Minestronesoppa. Risgrynskaka, sylt. Kycklinggryta med paprika, ris. Fredag: Dillköttgryta, potatis, grönsaker. Köttbullar, sås, potatis, grönsaker. Lördag: Fiskgratäng Benedektine, sås, potatis, grönsaker. Pannbiff med lök, sås, potatis, grönsaker. Söndag: Kassler, sås, potatis, grönsaker. Fiskpudding, skirat smör, potatis, grönsaker.
DUVAN och TRAPPEN
Måndag: Kåldolmar med sås och kokt potatis. Sprödbakad fisk med potatismos. Tisdag: Stekt falukorv med stuvade makaroner. Potatissoppa med broccoli och bacon. Pannkaka. Onsdag: Schweizerfärs med ost och skinka, sås och kokt potatis. Stekt fiskfilé med dillsås och kokt potatis. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk. Ost- och ananasgratinerad kassler med sås och potatis. Pannkaka. Fredag: Potatis- och färsgratäng. Stekt makrillfilé med spenatsås och kokt potatis. Lördag: Skinkstek med sås och kokt potatis. Ugnsbakad fisk med lök- och persiljetäcke, sås och kokt potatis. Persikohalvor med grädde. Söndag: Kycklingklubba med sås och potatis. Kokt kummel med tomat- och basilikasås, kokt potatis. Kaka.
FAGERSRO
Måndag: Rotsaksgryta med skivad ugnsstekt kassler och kokt potatis. Kebabpytt med kall kebabsås och grönsaker. Tisdag: Kokt fisk med räksås, potatis och grönsaker. Leverbiff med gräddsås, potatis och grönsaker. Onsdag: Rosmarindoftande viltskavsgryta med potatis och grönsaker. Varm pastasallad. Torsdag: Gulaschsoppa. Prinskorvar med spenatomelett och grönsaker. Bärpaj med vaniljvisp. Fredag: Lingongryta med potatis och grönsaker. Fisk med mandel, potatis och grönsaker. Lördag: Kåldolmar med gräddsås, potatis och grönsaker. Söndag: Kalops med potatis och grönsaker.
HERRLJUNGA, NYHAGA
Måndag: Fisk med dill och räkor, citronsås, potatis råkost. Körsbärssoppa. Tisdag: Kålpudding med sås, potatis, lingon och råkost. Hallonkräm. Onsdag: Pepparrotsgryta (fläskkött) med potatis och råkost. Krusbärskräm. Torsdag: Köttsoppa med ostsmörgås. Våffla med sylt. Fredag: Hummerfisk med potatis och råkost. Sommarkräm. Lördag: Hackad fläskkotlett med sås, potatis och råkost. Nyponsoppa med skorpa. Söndag: Rödvinsstek med gräddsås, potatis och råkost. Fransk äppeltårta med vispgrädde.????????
HERRLJUNGA, GÄSENE
Måndag: Ugnsgratinerad fisk med kaviarsås och kokt potatis. Jordgubbskräm. Tisdag: Köttfärslimpa med kokt potatis, sås och morötter. Citrussoppa. Onsdag: Rotmos och rimmad fläsklägg med ärter. Krusbärskräm. Torsdag: Broccolisoppa med hembakat bröd, ost. Kronans kaka med apelsingrädde. Fredag: Stekt fläsk med kokt potatis och bruna bönor. Blåbärskräm. Lördag: Viltfärsbiff med klyftpotatis, champinjonsås och grönt. Fruktsoppa. Söndag: Stekt fläskfilé med kokt potatis, sås och amerikanska grönsaker. Savaräng.
HESTRA MIDGÅRD SPINNROCKEN
Måndag: Pannbiff med lök, sås och potatis. Korv med potatismos. Tisdag: Fiskpudding, smörgås, potatis. Spaghetti med köttfärssås. Onsdag: Falukorv med stuvade morötter och potatis. Stekt fisk med kall sås och ris. Torsdag: Högsbosoppa. Pannkakor. Pastagratäng. Fredag: Kycklinggryta med dijonsenap och potatis. Kålsoppa. Pannkakor. Lördag: Hemlagad fiskgratäng med sås och potatis. Schweizare med sås och potatis. Söndag: Dillfrikassé med potatis. Grekisk biff med sås och potatis.
SANDERÖD
Måndag: Pasta med köttfärssås, potatis, blandade grönsaker. Kalvsylta med rödbetssallad. Tisdag: Fisk på grönsaksbädd, ärter och morötter, potatismos. Prinskorv, köttbullar. Onsdag: Hovmästarbiff med svampsås, broccoli, potatis. Apelsinfisk. Torsdag: Fisksoppa. Falsk kalvdans, sylt och grädde. Oxpytt med stekt ägg. Fredag: Oxjärpar med gräddsås, vintergrönsaker, potatis. Fiskbullar i dillsås. Lördag: Skagenfisk med hollandaisesås, morötter, potatis. Kalkonschnitzel med örtsås. Söndag: Kassler med bearnaisesås, herrgårdsgrönsaker, potatis. Sprödbakad guldlax med citronsås.
SKOGSLID
Måndag: Ugnsgratinerad falukorv med potatismos. Grön Jansonsfrestelse. Tisdag: Karibisk kryddad fisk med sås, potatis och grönsker. Stekt korv med stuvade makaroner och grönsaker. Onsdag: Biff à la Lindström med sås, potatis och grönsaker. Ugnskokt fisk med sås, potatis och grönsaker. Torsdag: Köttsoppa. Pyttipanna med stekt ägg. Ris à la malta med saftsås. Fredag: Korv stroganoff med potatis/ris, grönsaker. Pizza med skinka, ost och ananas. Lördag: Sprödbakad fisk med sås, potatis och grönsaker. Korvrätt. Söndag: Skinkstek med sås, potatis och grönsaker.
RESTAURANG VÅGLÄNGDSGATAN
Måndag: Biff à la Lindström med brunsås, morötter och potatis. Fisk cordon bleu med vit sås, ärter och potatis. Tisdag: Fylld falukorv med potatismos och amerikanska grönsaker. Kåldolmar med brunsås, morötter och potatis. Onsdag: Fiskgratäng med räkor, ärter och potatis. Schnitzel med bearnaisesås, broccoli och stekt potatis. Torsdag: Broccolisoppa. Risgrynskaka med sylt. Kassler med champinjonsås, wokgrönsaker och potatis. Fredag: Biff stroganoff med paprikamix, ris/potatis. Sprödbakad torsk med remouladsås, haricots verts och potatis. Söndag: Viltfärsmedaljong med äppelcidersås, rotfruktsstrimlor och potatis. Bärpaj med vaniljsås.
SKOLORNA
BODA-, MYRÅS- och FJÄRDINGSSKOLAN
Måndag: Örtkryddad kycklinggryta med ris. Tisdag: Köttbullar med brunsås, lingon och kokt potatis. Onsdag: Nöt- och böngryta med couscous/ris. Torsdag: Lasagne. Fredag: Majsig soppa med mjukt bröd. Grönsaker serveras varje dag.
ENGELBREKTS- och BERGDALSSKOLAN
Måndag: Stekt kyckling med currysås och ris. Tisdag: Vitkålssoppa med köttfärs. Onsdag: Stekt fiskfilé med gräslökssås och kokt potatis. Torsdag: Pannbiff med brunsås och potatismos. Fredag: Strimlat fläskkött med grönsaker i sötsur sås, nudlar. Veckans husman: Stekt strömming.
ERIKSLUNDSSKOLAN
Måndag: Pastalåda. Tisdag: Texmexbiff med klyftpotatis. Onsdag: Fylld falukorv med potatismoss. Torsdag: Biff stroganoff med ris. Fredag: Potatisbullar med lingon.
SJÖBOSKOLAN
Måndag: Pyttipanna med rödbetor. Tisdag: Fiskbullar med sås och potatis. Onsdag: Lasagne. Torsdag: Rimmad bog med potatismos. Fredag: Nikkaluoktasoppa, mjuk smörgås.
SÄRLASKOLAN
Måndag: Varm korv med mos, senap, ketchup. Tisdag: Biff stroganoff med ris. Onsdag: Fiskgratäng med potatis. Torsdag: Draculagap med pasta. Fredag: Potatisbullar med lingon. Grönsaker serveras varje dag.
TRANDAREDS- och EKARÄNGSSKOLAN, KRANSMOSSENS FÖRSKOLA
Måndag: Potatis- och skinkgratäng. Tisdag: Kokt fisk med dillsås och potatis. Onsdag: Marmeladgryta med fläskkött och ris. Torsdag: Schnitzel med sås, potatis och gelé. Fredag: Vitkålssoppa med färs och bröd. Dagligen mjölk, knäckebröd och ett salladsbord.
VISKASTRANDSGYMNASIET
Måndag: Pyttipanna med rödbetor. Tisdag: Chili con carne med ris. Onsdag: Köttbullar med fullkornspasta. Torsdag: Fiskgratäng med räkor, dill och potatismos. Fredag: Kyckling i djonsås med klyftpotatis. Salladsbuffé serveras varje dag.
BOLLEBYGDSSKOLAN
Måndag: Stekt falukorv med pyttpotatis. Tisdag: Fiskfilé med krämig ört- och limesås samt potatismos. Onsdag: Potatisfrestelse med skinka. Torsdag: Kycklingbulle med pasta. Fredag: Stjärnsmäll. Varje dag serveras salladsbord, knäcke-bröd, bordsmargarin samt mjölk/vatten.
BORGSTENASKOLAN
Måndag: Falukorv med stuvade makaroner. Vegetarisk makaronilåda. Tisdag: Stekt strömming med potatismos och lingon. Tomatstekt fiskfilé. Onsdag: Köttfärslimpa med gräddsås och lingon. Redd grönsakssoppa. Torsdag: Kassler med stekt potatis. Potatispanna. Fredag: Potatissoppa med riven ost. Kålsoppa med frikadeller. Salladsbuffé serveras varje dag.
DALSJÖFORS SKOLOR/FÖRSKOLOR
Måndag: Hamburgare med bröd och tillbehör. Tisdag: Fiskgratäng med taco. Onsdag: Köttfärskaka med tomat och timjan, sås, potatis. Torsdag: Kycklinggryta med paprika, ris. Fredag: Spagettisoppa, mjuk smörgås. Varje dag serveras salladsbuffé, hårt bröd och tillbehör.
DALSTORPS REKTORSOMRÅDE
Måndag: Korv med bröd och potatismos. Tisdag: Köttbullar med sås och potatis. Onsdag: Sprödbakad fisk med ris och sås. Torsdag: Potatissoppa, bröd. Fredag: Kasslergryta med pasta. Grönsaker, sallad och lämpliga tillbehör serveras dagligen. Ändringar i matsedeln kan förekomma.
FRISTADS-, ASKLANDA- och GULA SKOLAN
Måndag: Kyckling nuggets med kall sås och ris. Tisdag: Texmexbiff med potatismos. Onsdag: Makaronilåda med lingon och ketchup. Torsdag: Fisksoppa med smörgås. Fredag: Köttfärs- och potatisgratäng. Alternativrätt varje dag.
LIMMAREDSSKOLAN
Måndag: Pasta med skinksås. Tisdag: Chili con carne med ris. Onsdag: Stekt fisk med potatis och kall sås. Torsdag: Kalops med potatis. Fredag: Grönsakssoppa. Salladsbuffé, knäcke-bröd och smör serveras dagligen.
LÄNGHEMSSKOLAN
Måndag: Korv stroganoff med ris. Tisdag: Fiskpinnar med mos. Onsdag: Kotlettrad med potatis och sås. Torsdag: Wok med nudlar och banansås. Fredag: Blodpudding med potatisbullar. Till varje måltid serveras: grönsaker, mjölk, knäckebröd med smör.
SANDHULTS KOMMUNDEL, SKOLORNA
Måndag: Pizza Sandgärd och Sjömarkenskolan, övriga köttbullar med pasta. Tisdag: Pizza Sandared, Sjöhagen och Sandhultskolan, övriga köttbullar med pasta. Onsdag: Köttkorv med potatis, senapssås, mos, morot och brysselkål. Torsdag: Stekt fisk med potatis/ris, limesås, morot, broccoli, ärter. Fredag: Spenatsoppa/grönsakssoppa, bröd, pålägg.
SPARSÖRSSKOLORNA
Måndag: Korv stroganoff med ris. Köttgryta med ris. Tisdag: Fiskbullar i hummersås med potatis. Skånsk kalops med potatis och rödbetor. Onsdag: Stekt frukostkorv med dillstuvad potatis. Kycklingwok. Torsdag: Tomatsoppa. Ängasoppa. Fredag: Temadag i köket. Salladsbuffé, hårt bröd, mjölk/vatten alla dagar.
TRANEMO GYMNASIESKOLA och TRANÄNGSSKOLAN
Måndag: Kycklingpanna. Tisdag: Ost- och ananaskassler med ris. Onsdag: Frasbakad fisk med sås och potatis. Torsdag: Vad köket har att erbjuda. Fredag: Pastasallad. Med reservation för ändringar p?g?a ombyggnad av kök.
VISKAFORS, KINNARUMMA och SVANEHOLMS SKOLOR
Måndag: Kebabpanna med kall kebabsås. Tisdag: Kokt fisk med dillsås och potatis. Onsdag: Varm pastasallad. Torsdag: Gulaschsoppa. Fredag: Lingongryta med ris. Alla dagar ingår salladsbord, mjölk och knäckebröd.
VÅRGÅRDA
Måndag: Skinklasagne. Tisdag: Fiskett med kall sås, potatis och citron. Onsdag: Oxjärpar med sås, potatis och gelé. Torsdag: Varmkorv med potatismos och grillgurka. Fredag: Kycklinggryta med ris. Salladsbord varje dag.