Nyheter

Vad blir det till middag?

Det här bjuder servicehusen och skolorna på vecka 43.
Nyheter • Publicerad 16 oktober 2008
Foto: 

SERVICEHUSEN

BLOMBACKA och SJÖBOKLINT

Måndag: Pannbiff med stekt lök, sås och potatis. Fiskpannetter med örtsås och potatis. Tisdag: Kokt fisk med persiljesås och potatis. Stekt falukorv med vita bönor. Onsdag: Kålpudding med brunsås och potatis. Fiskbullar med skaldjurssås och potatis. Torsdag: Ärtsoppa. Pannkaka med sylt. Pumpasoppa med köttfärs och rotfrukter. Fredag: Kokt fläskkorv med senapssås och potatis. Strömmingslåda med potatismos. Lördag: Fisk Bordelaise med sås och potatis. Lammfärsmedaljonger med gräddsås och potatis. Söndag: Helstekt fläskkarré med sås och potatis. Stekt fisk med dill- och kaviarsås, potatis. Grönsaker serveras varje dag.

DALHEM

Måndag: Lantbiff med sås, potatis och grönsaker. Isterband med sås, potatis och grönsaker. Tisdag: Fiskgratäng taco, potatis, grönsaker. Potatisgratäng med rökt skinka, grönsaker. Onsdag: Köttfärskaka med tomat och timjan, sås, grönsaker. Sprödbakad fisk, kall sås, ris, grönsaker. Torsdag: Minestronesoppa. Risgrynskaka, sylt. Kycklinggryta med paprika, ris. Fredag: Dillköttgryta, potatis, grönsaker. Köttbullar, sås, potatis, grönsaker. Lördag: Fiskgratäng Benedektine, sås, potatis, grönsaker. Pannbiff med lök, sås, potatis, grönsaker. Söndag: Kassler, sås, potatis, grönsaker. Fiskpudding, skirat smör, potatis, grönsaker.

DUVAN och TRAPPEN

Måndag: Kåldolmar med sås och kokt potatis. Sprödbakad fisk med potatismos. Tisdag: Stekt falukorv med stuvade makaroner. Potatissoppa med broccoli och bacon. Pannkaka. Onsdag: Schweizerfärs med ost och skinka, sås och kokt potatis. Stekt fiskfilé med dillsås och kokt potatis. Torsdag: Ärtsoppa med fläsk. Ost- och ananasgratinerad kassler med sås och potatis. Pannkaka. Fredag: Potatis- och färsgratäng. Stekt makrillfilé med spenatsås och kokt potatis. Lördag: Skinkstek med sås och kokt potatis. Ugnsbakad fisk med lök- och persiljetäcke, sås och kokt potatis. Persikohalvor med grädde. Söndag: Kycklingklubba med sås och potatis. Kokt kummel med tomat- och basilikasås, kokt potatis. Kaka.

FAGERSRO

Måndag: Rotsaksgryta med skivad ugnsstekt kassler och kokt potatis. Kebabpytt med kall kebabsås och grönsaker. Tisdag: Kokt fisk med räksås, potatis och grönsaker. Leverbiff med gräddsås, potatis och grönsaker. Onsdag: Rosmarindoftande viltskavsgryta med potatis och grönsaker. Varm pastasallad. Torsdag: Gulaschsoppa. Prinskorvar med spenatomelett och grönsaker. Bärpaj med vaniljvisp. Fredag: Lingongryta med potatis och grönsaker. Fisk med mandel, potatis och grönsaker. Lördag: Kåldolmar med gräddsås, potatis och grönsaker. Söndag: Kalops med potatis och grönsaker.

HERRLJUNGA, NYHAGA

Måndag: Fisk med dill och räkor, citronsås, potatis råkost. Körsbärssoppa. Tisdag: Kålpudding med sås, potatis, lingon och råkost. Hallonkräm. Onsdag: Pepparrotsgryta (fläskkött) med potatis och råkost. Krusbärskräm. Torsdag: Köttsoppa med ostsmörgås. Våffla med sylt. Fredag: Hummerfisk med potatis och råkost. Sommarkräm. Lördag: Hackad fläskkotlett med sås, potatis och råkost. Nyponsoppa med skorpa. Söndag: Rödvinsstek med gräddsås, potatis och råkost. Fransk äppeltårta med vispgrädde.????????

HERRLJUNGA, GÄSENE

Måndag: Ugnsgratinerad fisk med kaviarsås och kokt potatis. Jordgubbskräm. Tisdag: Köttfärslimpa med kokt potatis, sås och morötter. Citrussoppa. Onsdag: Rotmos och rimmad fläsklägg med ärter. Krusbärskräm. Torsdag: Broccolisoppa med hembakat bröd, ost. Kronans kaka med apelsingrädde. Fredag: Stekt fläsk med kokt potatis och bruna bönor. Blåbärskräm. Lördag: Viltfärsbiff med klyftpotatis, champinjonsås och grönt. Fruktsoppa. Söndag: Stekt fläskfilé med kokt potatis, sås och amerikanska grönsaker. Savaräng.

HESTRA MIDGÅRD SPINNROCKEN

Måndag: Pannbiff med lök, sås och potatis. Korv med potatismos. Tisdag: Fiskpudding, smörgås, potatis. Spaghetti med köttfärssås. Onsdag: Falukorv med stuvade morötter och potatis. Stekt fisk med kall sås och ris. Torsdag: Högsbosoppa. Pannkakor. Pastagratäng. Fredag: Kycklinggryta med dijonsenap och potatis. Kålsoppa. Pannkakor. Lördag: Hemlagad fiskgratäng med sås och potatis. Schweizare med sås och potatis. Söndag: Dillfrikassé med potatis. Grekisk biff med sås och potatis.

SANDERÖD

Måndag: Pasta med köttfärssås, potatis, blandade grönsaker. Kalvsylta med rödbetssallad. Tisdag: Fisk på grönsaksbädd, ärter och morötter, potatismos. Prinskorv, köttbullar. Onsdag: Hovmästarbiff med svampsås, broccoli, potatis. Apelsinfisk. Torsdag: Fisksoppa. Falsk kalvdans, sylt och grädde. Oxpytt med stekt ägg. Fredag: Oxjärpar med gräddsås, vintergrönsaker, potatis. Fiskbullar i dillsås. Lördag: Skagenfisk med hollandaisesås, morötter, potatis. Kalkonschnitzel med örtsås. Söndag: Kassler med bearnaisesås, herrgårdsgrönsaker, potatis. Sprödbakad guldlax med citronsås.

SKOGSLID

Måndag: Ugnsgratinerad falukorv med potatismos. Grön Jansonsfrestelse. Tisdag: Karibisk kryddad fisk med sås, potatis och grönsker. Stekt korv med stuvade makaroner och grönsaker. Onsdag: Biff à la Lindström med sås, potatis och grönsaker. Ugnskokt fisk med sås, potatis och grönsaker. Torsdag: Köttsoppa. Pyttipanna med stekt ägg. Ris à la malta med saftsås. Fredag: Korv stroganoff med potatis/ris, grönsaker. Pizza med skinka, ost och ananas. Lördag: Sprödbakad fisk med sås, potatis och grönsaker. Korvrätt. Söndag: Skinkstek med sås, potatis och grönsaker.

RESTAURANG VÅGLÄNGDSGATAN

Måndag: Biff à la Lindström med brunsås, morötter och potatis. Fisk cordon bleu med vit sås, ärter och potatis. Tisdag: Fylld falukorv med potatismos och amerikanska grönsaker. Kåldolmar med brunsås, morötter och potatis. Onsdag: Fiskgratäng med räkor, ärter och potatis. Schnitzel med bearnaisesås, broccoli och stekt potatis. Torsdag: Broccolisoppa. Risgrynskaka med sylt. Kassler med champinjonsås, wokgrönsaker och potatis. Fredag: Biff stroganoff med paprikamix, ris/potatis. Sprödbakad torsk med remouladsås, haricots verts och potatis. Söndag: Viltfärsmedaljong med äppelcidersås, rotfruktsstrimlor och potatis. Bärpaj med vaniljsås.

SKOLORNA

BODA-, MYRÅS- och FJÄRDINGSSKOLAN

Måndag: Örtkryddad kycklinggryta med ris. Tisdag: Köttbullar med brunsås, lingon och kokt potatis. Onsdag: Nöt- och böngryta med couscous/ris. Torsdag: Lasagne. Fredag: Majsig soppa med mjukt bröd. Grönsaker serveras varje dag.

ENGELBREKTS- och BERGDALSSKOLAN

Måndag: Stekt kyckling med currysås och ris. Tisdag: Vitkålssoppa med köttfärs. Onsdag: Stekt fiskfilé med gräslökssås och kokt potatis. Torsdag: Pannbiff med brunsås och potatismos. Fredag: Strimlat fläskkött med grönsaker i sötsur sås, nudlar. Veckans husman: Stekt strömming.

ERIKSLUNDSSKOLAN

Måndag: Pastalåda. Tisdag: Texmexbiff med klyftpotatis. Onsdag: Fylld falukorv med potatismoss. Torsdag: Biff stroganoff med ris. Fredag: Potatisbullar med lingon.

SJÖBOSKOLAN

Måndag: Pyttipanna med rödbetor. Tisdag: Fiskbullar med sås och potatis. Onsdag: Lasagne. Torsdag: Rimmad bog med potatismos. Fredag: Nikkaluoktasoppa, mjuk smörgås.

SÄRLASKOLAN

Måndag: Varm korv med mos, senap, ketchup. Tisdag: Biff stroganoff med ris. Onsdag: Fiskgratäng med potatis. Torsdag: Draculagap med pasta. Fredag: Potatisbullar med lingon. Grönsaker serveras varje dag.

TRANDAREDS- och EKARÄNGSSKOLAN, KRANSMOSSENS FÖRSKOLA

Måndag: Potatis- och skinkgratäng. Tisdag: Kokt fisk med dillsås och potatis. Onsdag: Marmeladgryta med fläskkött och ris. Torsdag: Schnitzel med sås, potatis och gelé. Fredag: Vitkålssoppa med färs och bröd. Dagligen mjölk, knäckebröd och ett salladsbord.

VISKASTRANDSGYMNASIET

Måndag: Pyttipanna med rödbetor. Tisdag: Chili con carne med ris. Onsdag: Köttbullar med fullkornspasta. Torsdag: Fiskgratäng med räkor, dill och potatismos. Fredag: Kyckling i djonsås med klyftpotatis. Salladsbuffé serveras varje dag.

BOLLEBYGDSSKOLAN

Måndag: Stekt falukorv med pyttpotatis. Tisdag: Fiskfilé med krämig ört- och limesås samt potatismos. Onsdag: Potatisfrestelse med skinka. Torsdag: Kycklingbulle med pasta. Fredag: Stjärnsmäll. Varje dag serveras salladsbord, knäcke-bröd, bordsmargarin samt mjölk/vatten.

BORGSTENASKOLAN

Måndag: Falukorv med stuvade makaroner. Vegetarisk makaronilåda. Tisdag: Stekt strömming med potatismos och lingon. Tomatstekt fiskfilé. Onsdag: Köttfärslimpa med gräddsås och lingon. Redd grönsakssoppa. Torsdag: Kassler med stekt potatis. Potatispanna. Fredag: Potatissoppa med riven ost. Kålsoppa med frikadeller. Salladsbuffé serveras varje dag.

DALSJÖFORS SKOLOR/FÖRSKOLOR

Måndag: Hamburgare med bröd och tillbehör. Tisdag: Fiskgratäng med taco. Onsdag: Köttfärskaka med tomat och timjan, sås, potatis. Torsdag: Kycklinggryta med paprika, ris. Fredag: Spagettisoppa, mjuk smörgås. Varje dag serveras salladsbuffé, hårt bröd och tillbehör.

DALSTORPS REKTORSOMRÅDE

Måndag: Korv med bröd och potatismos. Tisdag: Köttbullar med sås och potatis. Onsdag: Sprödbakad fisk med ris och sås. Torsdag: Potatissoppa, bröd. Fredag: Kasslergryta med pasta. Grönsaker, sallad och lämpliga tillbehör serveras dagligen. Ändringar i matsedeln kan förekomma.

FRISTADS-, ASKLANDA- och GULA SKOLAN

Måndag: Kyckling nuggets med kall sås och ris. Tisdag: Texmexbiff med potatismos. Onsdag: Makaronilåda med lingon och ketchup. Torsdag: Fisksoppa med smörgås. Fredag: Köttfärs- och potatisgratäng. Alternativrätt varje dag.

LIMMAREDSSKOLAN

Måndag: Pasta med skinksås. Tisdag: Chili con carne med ris. Onsdag: Stekt fisk med potatis och kall sås. Torsdag: Kalops med potatis. Fredag: Grönsakssoppa. Salladsbuffé, knäcke-bröd och smör serveras dagligen.

LÄNGHEMSSKOLAN

Måndag: Korv stroganoff med ris. Tisdag: Fiskpinnar med mos. Onsdag: Kotlettrad med potatis och sås. Torsdag: Wok med nudlar och banansås. Fredag: Blodpudding med potatisbullar. Till varje måltid serveras: grönsaker, mjölk, knäckebröd med smör.

SANDHULTS KOMMUNDEL, SKOLORNA

Måndag: Pizza Sandgärd och Sjömarkenskolan, övriga köttbullar med pasta. Tisdag: Pizza Sandared, Sjöhagen och Sandhultskolan, övriga köttbullar med pasta. Onsdag: Köttkorv med potatis, senapssås, mos, morot och brysselkål. Torsdag: Stekt fisk med potatis/ris, limesås, morot, broccoli, ärter. Fredag: Spenatsoppa/grönsakssoppa, bröd, pålägg.

SPARSÖRSSKOLORNA

Måndag: Korv stroganoff med ris. Köttgryta med ris. Tisdag: Fiskbullar i hummersås med potatis. Skånsk kalops med potatis och rödbetor. Onsdag: Stekt frukostkorv med dillstuvad potatis. Kycklingwok. Torsdag: Tomatsoppa. Ängasoppa. Fredag: Temadag i köket. Salladsbuffé, hårt bröd, mjölk/vatten alla dagar.

TRANEMO GYMNASIESKOLA och TRANÄNGSSKOLAN

Måndag: Kycklingpanna. Tisdag: Ost- och ananaskassler med ris. Onsdag: Frasbakad fisk med sås och potatis. Torsdag: Vad köket har att erbjuda. Fredag: Pastasallad. Med reservation för ändringar p?g?a ombyggnad av kök.

VISKAFORS, KINNARUMMA och SVANEHOLMS SKOLOR

Måndag: Kebabpanna med kall kebabsås. Tisdag: Kokt fisk med dillsås och potatis. Onsdag: Varm pastasallad. Torsdag: Gulaschsoppa. Fredag: Lingongryta med ris. Alla dagar ingår salladsbord, mjölk och knäckebröd.

VÅRGÅRDA

Måndag: Skinklasagne. Tisdag: Fiskett med kall sås, potatis och citron. Onsdag: Oxjärpar med sås, potatis och gelé. Torsdag: Varmkorv med potatismos och grillgurka. Fredag: Kycklinggryta med ris. Salladsbord varje dag.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.